GDPR kontra Joomla

Több
6 éve 7 hónapja #13505 Írta: kovacshazi
kovacshazi válaszolt a következő témában: GDPR kontra Joomla
Igen itt tartok valahol én is...

Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhez, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu

Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
6 éve 7 hónapja #13525 Írta: csib
csib válaszolt a következő témában: GDPR kontra Joomla
Én egyelőre nem telepítettem még semmilyen GDPR plugint, hisz úgy gondolom, hogy a Joomla alapból meg kell oldja ezt a problémát mindenféle 3rd party plugin nélkül. Olvastam erről már mindenfélét, de egyre közelebb a határidő. Az én oldalamon van regisztráció, hírlevél is,IP cím logolás, minden ami szem-szájnak ingere.

De a felhasználókezelést (törlés, adatok kimentése) szerintem a Joomlának meg kell oldania magában. Erről ti mit tudtok?

Több
6 éve 7 hónapja #13526 Írta: Antono
Antono válaszolt a következő témában: GDPR kontra Joomla
Nekem még a naplózás is kérdés, ha valaki regisztrál, módosít, töröl stb. akkor ezt naplózza valahol a rendszer, ami kinyerhető értelmes formában?
Mind felhasználó regisztrációnál, mind VM-ben.
Plusz minden ilyenről automatikus értesítést is kell kapjon a delikvens.

Több
6 éve 6 hónapja #13528 Írta: csezo
csezo válaszolt a következő témában: GDPR kontra Joomla
Azért arra kíváncsi lennék, arra ki milyen megoldást fog alkalmazni, ha egy ügyfél kéri, hogy töröljék a nyilvántartásból.
Az ok, hogy töröljük a fiókját.
Aztán írunk a tárhely szolgáltatónak, hogy lesz szíves az összes napi mentést megsemmisíteni? Mert ugye az adatok ott is ott vannak. És ha törölni kell, akkor törölni kell.

Ha értékesnek találtad a hozzászólást, azt a "KÖSZÖNÖM" gombbal jelezheted.

Több
6 éve 6 hónapja #13530 Írta: sentimental76
sentimental76 válaszolt a következő témában: GDPR kontra Joomla
Sziasztok!

Elég sokat olvasgattam, különböző oldalakon fórumokon a GDPR -ről! Sok az ellenmondás..... Itt a témát is átolvastam, de a kérdésre nem igazán találtam egyértelmű választ.
Tételezzük fel van egy honlap, joomla a motorja, az oldalon regisztrálni nem lehet, csak a Fox Contact kapcsolat űrlap van. (adatvédelem szempontból)
Ennél az oldalnál elég Zotius által említett változtatás?

Tehát még a legfapadosabb weboldalnál sem elég - sajnos - ezentúl az eddig használt süti-figyelmeztető űzenetsáv... :(
Ha egy oldalon regisztráció sincs, legfeljebb az általad említett üzenetküldő űrlap, talán megúszhatja egy sima süti-figyelmeztetővel, de azért ilyen esetben sem árt áttanulmányozni a hivatkozott rendeletet

Vagy még ez sem letisztázott?
Előre is köszönöm a válaszokat.

Üdv.

Több
6 éve 6 hónapja - 6 éve 6 hónapja #13531 Írta: Zotius
Zotius válaszolt a következő témában: GDPR kontra Joomla

csezo írta: Azért arra kíváncsi lennék, arra ki milyen megoldást fog alkalmazni, ha egy ügyfél kéri, hogy töröljék a nyilvántartásból.

A J!Extensions Store GDPR bővítménye (jelenleg már az 1.2 verziónál tart) lehetővé teszi a fiók felhasználó általi törlését és a tárolt adatainak .csv-be vagy .xlsx-be exportálását/mentését. Ezek a gombok a felhasználói profil oldal alján jelennek meg.

az admin felületen magad döntheted el, hogy a gombok megjelenjenek-e vagy sem:

Az más kérdés, hogy ha ezután vissza kell töltened egy régebbi állapotot valami probléma miatt, akkor mi van... Esetleg sűrűbben kell menteni, így akkor kisebb az esélye, hogy a visszatöltéssel visszaállítasz olyan felhasználót, aki időközben törölte magát... :)

E bővítménnyel az oldalra történő belépés is csak akkor lehetséges, ha elfogadja a sütik használatát.

Elfogadás hiányában figyelmeztetés jelenik meg:

Miután ezt megtette, a hozzájárulását később vissza is vonhatja.
A visszavonás lehetősége a figyelmeztető sáv bal oldalán található:

Ez az üzenet bizalmas információkat tartalmaz.
Utolsó szerkesztés: 6 éve 6 hónapja Zotius által. Indoklás: kiegészítés
A következő felhasználók mondtak köszönetet: wartime, hilbi, eriaszto, Mirian