GDPR kontra Joomla

Több
2018 ápr. 25 14:57 #25 Írta: kovacshazi
kovacshazi válaszolt a következő témában: GDPR kontra Joomla
Igen itt tartok valahol én is...

Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhez, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu

Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2018 május 03 13:00 #26 Írta: csib
csib válaszolt a következő témában: GDPR kontra Joomla
Én egyelőre nem telepítettem még semmilyen GDPR plugint, hisz úgy gondolom, hogy a Joomla alapból meg kell oldja ezt a problémát mindenféle 3rd party plugin nélkül. Olvastam erről már mindenfélét, de egyre közelebb a határidő. Az én oldalamon van regisztráció, hírlevél is,IP cím logolás, minden ami szem-szájnak ingere.

De a felhasználókezelést (törlés, adatok kimentése) szerintem a Joomlának meg kell oldania magában. Erről ti mit tudtok?

Több
2018 május 04 17:45 #27 Írta: Antono
Antono válaszolt a következő témában: GDPR kontra Joomla
Nekem még a naplózás is kérdés, ha valaki regisztrál, módosít, töröl stb. akkor ezt naplózza valahol a rendszer, ami kinyerhető értelmes formában?
Mind felhasználó regisztrációnál, mind VM-ben.
Plusz minden ilyenről automatikus értesítést is kell kapjon a delikvens.

Több
2018 május 05 15:20 #28 Írta: csezo
csezo válaszolt a következő témában: GDPR kontra Joomla
Azért arra kíváncsi lennék, arra ki milyen megoldást fog alkalmazni, ha egy ügyfél kéri, hogy töröljék a nyilvántartásból.
Az ok, hogy töröljük a fiókját.
Aztán írunk a tárhely szolgáltatónak, hogy lesz szíves az összes napi mentést megsemmisíteni? Mert ugye az adatok ott is ott vannak. És ha törölni kell, akkor törölni kell.

Ha értékesnek találtad a hozzászólást, azt a "KÖSZÖNÖM" gombbal jelezheted.

Több
2018 május 05 22:08 #29 Írta: sentimental76
sentimental76 válaszolt a következő témában: GDPR kontra Joomla
Sziasztok!

Elég sokat olvasgattam, különböző oldalakon fórumokon a GDPR -ről! Sok az ellenmondás..... Itt a témát is átolvastam, de a kérdésre nem igazán találtam egyértelmű választ.
Tételezzük fel van egy honlap, joomla a motorja, az oldalon regisztrálni nem lehet, csak a Fox Contact kapcsolat űrlap van. (adatvédelem szempontból)
Ennél az oldalnál elég Zotius által említett változtatás?

Tehát még a legfapadosabb weboldalnál sem elég - sajnos - ezentúl az eddig használt süti-figyelmeztető űzenetsáv... :(
Ha egy oldalon regisztráció sincs, legfeljebb az általad említett üzenetküldő űrlap, talán megúszhatja egy sima süti-figyelmeztetővel, de azért ilyen esetben sem árt áttanulmányozni a hivatkozott rendeletet

Vagy még ez sem letisztázott?
Előre is köszönöm a válaszokat.

Üdv.

Több
2018 május 07 14:07 - 2018 május 07 14:11 #30 Írta: Zotius
Zotius válaszolt a következő témában: GDPR kontra Joomla

csezo írta: Azért arra kíváncsi lennék, arra ki milyen megoldást fog alkalmazni, ha egy ügyfél kéri, hogy töröljék a nyilvántartásból.

A J!Extensions Store GDPR bővítménye (jelenleg már az 1.2 verziónál tart) lehetővé teszi a fiók felhasználó általi törlését és a tárolt adatainak .csv-be vagy .xlsx-be exportálását/mentését. Ezek a gombok a felhasználói profil oldal alján jelennek meg.

az admin felületen magad döntheted el, hogy a gombok megjelenjenek-e vagy sem:

Az más kérdés, hogy ha ezután vissza kell töltened egy régebbi állapotot valami probléma miatt, akkor mi van... Esetleg sűrűbben kell menteni, így akkor kisebb az esélye, hogy a visszatöltéssel visszaállítasz olyan felhasználót, aki időközben törölte magát... :)

E bővítménnyel az oldalra történő belépés is csak akkor lehetséges, ha elfogadja a sütik használatát.

Elfogadás hiányában figyelmeztetés jelenik meg:

Miután ezt megtette, a hozzájárulását később vissza is vonhatja.
A visszavonás lehetősége a figyelmeztető sáv bal oldalán található:

Ez az üzenet bizalmas információkat tartalmaz.
Utolsó szerkesztés: 2018 május 07 14:11 Zotius által. Indoklás: kiegészítés
A következő felhasználók mondtak köszönetet: wartime, hilbi, eriaszto, Mirian

Több
2018 május 11 13:39 #31 Írta: kisgal
kisgal válaszolt a következő témában: GDPR kontra Joomla
Sziasztok!

Bevallom még nem olvastam el a teljes GDPR szabályt, rendeletet stb. csak egy kérdés foglakoztat. Ha a weblapról leveszek minden olyan lehetőséget, ahol bármit is megadhat magáról a felhasználó, de ír nekem egy e-mailt amiben minden olyan adatot megad ami személyes sőt még másokat is. Ez ugye belegyezés részéről, igen ám, de mi van ha azt mondja töröljem az adatait. Simán elég ha törlöm levelet a postafiókomból?

Esetleg erre van már írás csak még nem találkoztam vele?

Több
2018 május 14 10:11 #32 Írta: kovacshazi
kovacshazi válaszolt a következő témában: GDPR kontra Joomla
Nem, nem elég ha simán törlöd. A törlésről értesítened is kell.

Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhez, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu

Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu

Több
2018 május 14 13:12 #33 Írta: eriaszto
eriaszto válaszolt a következő témában: GDPR kontra Joomla
Üdv! Mielőtt megvásárolom a komponenst, leszedtem tesztelés céljából az 1.3-as verziót. Szépen lehet konfigurálni, jó lesz ez szerintem, de nem jöttem még rá, hogy hogyan kell életre kelteni, hogy megjelenjen a felhasználói fiókban, satöbbi... A demo verzió csak admin szinten működik? Köszönöm aki tudja!

Több
2018 május 17 09:08 #34 Írta: eriaszto
eriaszto válaszolt a következő témában: GDPR kontra Joomla
Megoldva! Valamiért relatív hivatkozással nem töltötte az index.php-ba beépülő JS és CSS fájlokat, abszolút hivatkozásokat használva működik. B)