Az adatbázis konfigurálásánál a tovább gomb után hibaüzenetként: Could not connect to MySQL

Több
8 éve 4 hónapja #10048 Írta: Lazarbibi
Sziasztok!
Egyszer már fenn volt a Wamp és a Joomla, működött is rendesen, de túl sok bővítménnyel való kísérletezgetés miatt úgy döntöttem újratelepítem az egészet. Leinstalláltam mindent, de az újratelepítés elakad : "nem lehet kapcsolódni az adatbázishoz" üzenettel. Olvastam a itt a fórumon, hogy ilyenkor csináljak egy adatbázist manuálisan és annak a paramétereit adjam meg a Joomla telepítésekor. Ezt sem tudom megtenni mert nem bírok belépni a My SQL-be, ugyanis jelszót kér, de nem tudom miért, hiszen újra lett a Wamp is telepítve. Elsőre ment minden rendesen, nekem ez kozmikus :-)
Valami ötlet?

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
8 éve 4 hónapja #10051 Írta: Balázs
Eltávolítottad és úgy telepítetted újra?

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu

Több
8 éve 4 hónapja #10053 Írta: Lazarbibi
Természetesen, utána a XAMPP-al is próbálkoztam, és ugyanez a helyzet.
Egyelőre a Spy Hunter nevű vírusírtóra gyanakszom, mert fura dolgokat csinál, letörlöm és újra próbálkozom.
Csak azt nem értem elsőre miért sikerült minden.

Több
8 éve 4 hónapja #10054 Írta: Lazarbibi
Helyzet változatlan, de ha belépek a phpMyadmin-ba a mellékelt jelszavas ablak fogad, ami semmilyen eddig általam megadott jelszót nem fogad el.
Mellékletek:

Több
8 éve 4 hónapja #10055 Írta: csezo
Ha nem módosítottál semmit, akkor itt is root a felhasználó, a jelszó üresen marad

Ha értékesnek találtad a hozzászólást, azt a "KÖSZÖNÖM" gombbal jelezheted.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Lazarbibi

Több
8 éve 4 hónapja #10056 Írta: Lazarbibi
Köszi, így már bejutottam, csináltam adatbázist meg új felhasználót, és azokkal az adatokkal már feltelepült.

:) :) :) :) :) :) :) :) :) :)