Joomla! 3.9 frissítése után fehér lapot kapok a felhasználói oldalon

Több
5 éve 10 hónapja - 5 éve 10 hónapja #14219 Írta: Zotius
Sziasztok!
Egyik általam kezelt honlapon nem akar sikerülni a 3.9 frissítése.
Első kísérletnél látszólag sikeresen megtörtént, de a backenden sok funkciónál (menüpontnál) és a frontenden is teljesen üres, fehér felület jelenik meg. :O
Még szerencse, hogy a frissítés előtt Akeeba backuppal lementettem a teljes site-ot és így sikerült az utolsó 3.8.13 verziót visszarakni.
Második kísérletnél ugyanez történt, annyi különbséggel, hogy egy táblába nem sikerült valami insert into utasítást végrehajtani, már meglévő soraznonosító miatt.
A konkrét tábla nevét sajna nem jegyeztem meg :(
Ha újból nekifutnék, mit lehetne/kellene csinálnom, hogy életre keltsem a 3.9 verziót? Előbb-utóbb muszáj lesz valamit kezdenem vele, mert addig örökösen nyaggat a frissítés üzenettel...

Másik oldalaknál sikeres volt a frissítés. Tanácstalan vagyok... :(
Utolsó szerkesztés: 5 éve 10 hónapja Zotius által.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
5 éve 10 hónapja #14220 Írta: Balázs
Szerintem maximális hibakiíratás után próbáld frissíteni, hogy kidobja, hogy hol akad meg.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu

Több
5 éve 10 hónapja #14226 Írta: Zotius
Újbóli kísérletnél már csináltam a képernyőről képet:

Belenéztem az adatbázisba is, a kifogásolt táblából töröltem a benne lévő rekordokat.

A J 3.8.13 visszaállítása után újabb érdekesség, hogy a Vezérlőpult > Globális konfiguráció menüpont teljesen formázatlanul, egyszerű html oldalként jelenik meg, mintha nem tudná betölteni az admin template css-ét (?)
így ennek az oldalnak gombja sincs, amellyel - bekapcsolva a debug módot - el tudnám menteni a beállítást (?!)
Szóval ez a káosz egyre jobb... :(

A backup-ból megpróbálom a mentést egy teszt aldomainen kickstart-tal felrakni és vizsgálgatni.
Mellékletek:

Több
5 éve 10 hónapja #14241 Írta: Zotius
Ezúton köszönöm Balázsnak a probléma megoldásában nyújtott hatékony és gyors segítségét.
Nélküle, egyedül, nem hiszem, hogy sikerült volna megoldanom ezt a problémát. :)
Persze ehhez szükség volt egy korábbi biztonsági mentésre is, így bizonyítást nyert az örök igazság:
Joomla frissítés előtt készítsünk/készítsetek biztonsági mentést.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Balázs