check Joomla! 3 frissítéskor ERROR: The archive file is corrupt, truncated or archive parts are missing hiba

Több
2015 jan. 29 12:02 #1 Írta: Isodius
Sziasztok!

Pontról pontra követtem a Joomla! 2.5 - 3.x migrálás lépésről lépésre című útmutatót, azonban a frissítésnél a következő hibajelzésbe botlottam: ERROR: The archive file is corrupt, truncated or archive parts are missing
Ennek mi lehet az oka?
Ezt megkerülendő, a bővítménykezelőből is fel tudom telepíteni a frissítő csomagot?
(Egyelőre EasyPHP alatt kísérletezgetek, ez még nem az éles oldal.)

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2015 jan. 29 13:04 #2 Írta: Balázs
Pontosan mikor kaptad ezt a hibaüzenetet?

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu

Több
2015 jan. 29 13:08 #3 Írta: Balázs
Közben megnéztem, ezt a hiba üzentet akkor kaphatod, ha nincs beállítva megfelelően a tmp könyvtár.

1. Létezik-e tmp könyvtár a gyökérben?
2. A Globális konfiguráció -> Kiszolgáló -> Kiszolgáló beállításai -> Ideiglenes mappa elérési útja be van-e megfelelően állítva?

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

A következő felhasználók mondtak köszönetet: Isodius

Több
2015 jan. 29 13:42 #4 Írta: Isodius
Közben én is keresgéltem a neten, és lehetséges hibaként ezt a tippet már megtaláltam. A tmp könyvtár útvonala valóban nem volt jól beállítva. Csakhogy hiába javítottam az útvonalat, a hiba nem szűnt meg. Maga a hiba rögtön akkor jelentkezik, amikor a frissítés letöltése elindulna. Szóval mégis igazad lesz, és valahol a tmp könyvtárral van a gond. Hol kell esetlég még állítanom?

Több
2015 jan. 29 14:40 #5 Írta: Balázs
Minden zöld?
Adminisztráció -> Webhely -> Rendszerinformáció -> Könyvtárengedélyek

Több
2015 jan. 29 14:53 #6 Írta: Isodius
Igen, ott minden írható.
Viszont bekukkantottam a tmp könyvtárba, és érdekes módon, maga a fájl létrejött, de 0 kb mérettel. Úgyhogy "csaltam", és manuálisan letöltöttem, majd a tmp könyvtárbeli fájlt felülírtam. És láss csodát, így már települ a frissítés.

Több
2015 jan. 29 15:22 #7 Írta: Isodius
Sajnos a frissítés nem lett zökkenőmentes. A weboldal ugyan jól működik, de az admin felületnek csak a bejelentkező oldala jelenik meg rendesen. Bejelentkezés után üres oldal fogad.

Több
2015 jan. 29 16:18 #8 Írta: Balázs
A hibajelentést maximumra állítottad, frissítés előtt?

Több
2015 jan. 29 21:53 #9 Írta: Isodius
Nem, azt nem tettem, mert a Globális konfigurációt már nem tudom szerkeszteni, pontosabban csak a configuration.php fájlon keresztül. De ez egy másik történet, ami remélem, hogy a Joomla 3-mal meg is oldódik.
Szóval kézzel beállítottam a hibajelentést a maximumra, és ezt a hibajelzést kaptam: Fatal error: Class FOFModel cannot extend from interface JModel in C:\EasyPHP\data\localweb\projects\Szellemi_Muhely_J3\libraries\fof\model.php on line 21
A 20-48. sor így néz ki. (Ez már sajnos nekem semmit nem mond.)
class FOFModel extends JModel
{
	protected $table = null;
	protected $otable = null;

protected $id_list = array();
	protected $id = null;
	protected $record = null;
	protected $list = null;

protected $pagination = null;
	protected $total = 0;

protected $input = array();

/**
	 * Returns a new model object. Unless overriden by the $config array, it will
	 * try to automatically populate its state from the request variables.
	 * 
	 * @param string $type
	 * @param string $prefix
	 * @param array $config
	 * @return FOFModel
	 */
	public static function &getAnInstance( $type, $prefix = '', $config = array() )
	{
		$type		= preg_replace('/[^A-Z0-9_\.-]/i', '', $type);
		$modelClass	= $prefix.ucfirst($type);
		$result		= false;

Több
2015 jan. 30 19:53 #10 Írta: Balázs
Egy tiszta 3.3.6-ból megpróbálhatnád bemásolni (felülírni) a FOF mappába a fájlokat, természetesen biztonsági másolat után.