Frissítési kísérlet 2.5.27-ről 3.3.6-ra

Több
9 éve 1 hónapja #5827 Írta: csicsa55
Frissítési kísérlet 2.5.27-ről 3.3.6-ra téma létrehozva csicsa55 által
Sajnos nekem is meggyűlt a bajom a frissítéssel.

Mindig megszakad az alábbi hibaüzenettel: ... nem írtható az index.html fájl. Gyakorlatilag az admin mappában lévő összes. FTP-n megnéztem 644 a beállítás tehát tulajdonosként olvasható és írható egyaránt. Mivel csináltam biztonsági mentést és nem az éles oldalon kísérletezek így pár dolgot már megpróbáltam. PL rekurzívan az admin mappán belül mindenki számára írhatóvá tettem. Így már végigment az admin mappán és utána akadt el. Tehát ez a művelet valószínű működne. Viszont ez a megoldás biztonsági szempontból nem hinném hogy jó választás, így az egész oldal összes fájljával ezt nem szeretném eljátszani. Tehát ezt a megoldást megkerülve más ötleteket várok. Vagy a szolgáltatónál lehet valami beállítási probléma? (Domain Zónánál van az oldal)

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
9 éve 1 hónapja - 9 éve 1 hónapja #5832 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: Frissítési kísérlet 2.5.27-ről 3.3.6-ra
Konkrétan a Joomla! csomagban nincs index.html. Lehetséges, hogy nagyon alacsony értéken van a PHP futtatási idő, esetleg próbáld meg kézzel kisebb lépésekben (2.5->3.0->3.1->3.2->3.3), én elsősorban szerver beállítási problémára gyanakodnék. EasyPHP-n (saját gépen) nagy valószínűséggel hiba nélkül lefutna a frissítés.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Utolsó szerkesztés: 9 éve 1 hónapja Balázs által.

Több
9 éve 1 hónapja #5834 Írta: csicsa55
csicsa55 válaszolt a következő témában: Frissítési kísérlet 2.5.27-ről 3.3.6-ra
Hmmm. Erre soha nem gondoltam volna. Megpróbálom local hoston. És apache-ot használok, ráadásul linuxon (Debian 7).

Az index.html megjegyzésedet nem tudom értelmezni. Nyolc db joomla 2.5-ös oldalam van a neten és mindegyikben vannak index.html-ek. A components mappán belül az összes components gyökerében. Nem csak a külső komponensekét, hanem a joomla magban. PL: a com_admin com_contacts com_users stb.

A php időzítési beállítást is kétlen, de legyen igazad, mivel annak idején ezt a nyolc honlapot ugyanennél a szolgáltatónál sikerült problémamentesen 1.5-ről frissíteni az akkor még ingyenes JUpgrade programmal.

Több
9 éve 1 hónapja - 9 éve 1 hónapja #5835 Írta: Balázs
A tartalom nélküli index.html fájlok csak azért vannak berakva a mappákba, hogy ne lehessen kilistáztatni közvetlenül a fájlstruktúrát, egyéb művelet nem történik ezekkel a fájlokkal.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Utolsó szerkesztés: 9 éve 1 hónapja Balázs által.

Több
9 éve 1 hónapja #5837 Írta: csicsa55
csicsa55 válaszolt a következő témában: Frissítési kísérlet 2.5.27-ről 3.3.6-ra
A megoldás. 2.5.28 -> 3.3.x

Frissítettem először a még beta állapotú 28-ra és onnam mőködött.

Tanulság. Érdemes megvárni a legutolsó 2.5-ös cuccot. Sajnos van egy pár komponens, amit 2.5-ön használok, és még nem készült el a 3-asra.

Így még egy darabig marad a 2.5. Viszont már tudom, hogy a phoca cuccok migrálása könnyedén megvalósítható.

Több
9 éve 1 hónapja #5838 Írta: Balázs
Itt egyébként benne van a pakliban, hogy nem is készül az új verzióra kiadás, mivel aki nagyon akarta az-az elmúlt 2 év alatt átírhatta volna az 3-as szériára a komponensét.