Lehetséges-e J3.0-at frissíteni J3.3.ra-?

Több
8 éve 11 hónapja - 8 éve 11 hónapja #5770 Írta: PSEsupra
Üdv mindenki!

Lassan itt a 2.5 vége és érdeklődnék érdemes-e, lehet-e vagy kell-e belevágni a J3-sá alakításba.
Utána néztem, és megtudtam hogy 3.0-n is megvan a sablonom. Nekem ez fontos, mert 1.5, 2.5 alatt is ilyen volt az oldal, meg szeretem.

De most, hogy egy kicsit jobban beleástam magam a J!3-ba látom, hogy a 3.0.x sincsen már támogatva , így felvetődik a kérdés, hogy mit tegyek.
Bevallom, már azt sem tudom, hol tartunk ebben a 3-ban, meg mi különbség van a 3.0, 3.1, stb stb között, szóval ha lehet akkor kérnék némi felvilágosítást.

Köszi előre is
PSE
Utolsó szerkesztés: 8 éve 11 hónapja PSEsupra által.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
8 éve 11 hónapja - 8 éve 11 hónapja #5772 Írta: Zotius
Zotius válaszolt a következő témában: Lehetséges-e J3.0-at frissíteni J3.3.ra-?
Szia!
„Lehetséges-e J3.0-at frissíteni J3.3.ra" kérdésedre a legrövidebb válasz: nem. A telepítő/frissítő csomagokat a joomlacode.org -on megtalálod, abból egyértelműen kiderül, miről mire lehet frissíteni.
Én a helyedben megpróbálnám mondjuk a Wampserver-re telepített J 3.3.x-et, és rajta az általad használt sablont, hogy megy-e vele, s ha minden oké, akkor utána be lehetne élesíteni. Ha már úgyis verzióváltásra van szükséged a 2.5.x-es oldalról 3.x-re, akkor teljesen felesleges a köztes, régi 3.0.x-el foglalkozni. Állítólag az egy bughalmaz volt. A 2.5.x-ről való áttéréssel én is a 3.2.x-ig vártam, azóta az általam kezelt oldalakon már mindenhol 3.3.6 dübörög. :)

Ha hasznos volt a hozzászólásom számodra, nyugodtan megnyomhatod lent a „Köszönet” gombot :)
Utolsó szerkesztés: 8 éve 11 hónapja Zotius által. Indoklás: kiegészítés
A következő felhasználók mondtak köszönetet: PSEsupra

Több
8 éve 11 hónapja #5773 Írta: PSEsupra
PSEsupra válaszolt a következő témában: Lehetséges-e J3.0-at frissíteni J3.3.ra-?
Köszi a választ, érthető.
Egyébként magával a J2.5-el meddig fenntartható egy oldal? Úgy értem, hogy elavult vagy könnyen feltörhető? Anno az 1.5 után jelezték, hogy sok minden változik. Spec én az 1.6, 1.7-et kihagytam, de 2.5-re már átálltam.
Érdemes azonnal váltani, vagy..szal hogyan tovább?

PSE

Több
8 éve 11 hónapja #5774 Írta: Zotius
Zotius válaszolt a következő témában: Lehetséges-e J3.0-at frissíteni J3.3.ra-?

PSEsupra írta: Egyébként magával a J2.5-el meddig fenntartható egy oldal? Úgy értem, hogy elavult vagy könnyen feltörhető?

Tulajdonképpen fenntartható bármeddig, csak egy idő után már senki sem fejleszt hozzá semmit, hibajavítások sem készülnek hozzá a támogatási időszak lejártával, hasonlóan a J! 1.x szériához. (Itt-ott még ma is találhatók J! 1.5-tel üzemelő site-ok...)

Érdemes azonnal váltani, vagy..szal hogyan tovább?

Figyelembe véve a rövidesen megszűnő támogatást, szerintem nem érdemes soká halogatni a váltást. Ki tudja, mikor lesz szükséged legközelebb valami újabb komponensre, miegyébre, ami akkor talán már csak J! 3.x-al lesz kompatibilis...

Ha hasznos volt a hozzászólásom számodra, nyugodtan megnyomhatod lent a „Köszönet” gombot :)

Több
8 éve 11 hónapja #5840 Írta: csicsa55
csicsa55 válaszolt a következő témában: Lehetséges-e J3.0-at frissíteni J3.3.ra-?
Nem használtam a Joomla 3.0-ás változatát, de neem akarom elhinni, hogy nem lehet 3.3-ra frissíteni. Csak azért, mert nekem 2.5.28-dev-ről sikerült 3.3.6-ra. Igaz csak a saját beépített komponensei és muduljainak a táblái migrálódtak át.

Több
8 éve 11 hónapja #5841 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: Lehetséges-e J3.0-at frissíteni J3.3.ra-?
Ha jól emlékszem pontosan a Joomla! 1.7.x-től felfele van lehetőség közvetlen frissítésre a belső Joomla! update komponens segítségével, akár a legutolsó verzióig.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu