- Köszönetek: 0
jUpgrade - A cikk megrációja végtelen ciklust eredményez
- szabi83
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
Kevesebb
Több
jUpgrade - A cikk megrációja végtelen ciklust eredményez téma létrehozva szabi83 által
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni Joomla 1.5.26-ról frissítés ügyében.
Installáltam a JUpgrade komponenst, bekapcsoltam a debug opciót.
A migráció rendben el is indul, letölti, majd installálja a Joomla 2.5-t, a usereket és kategóriákat is migrálja, majd ennél az állapotnál látszólag áll, de Phpmyadmináon lehet látni, hogy a content tábla szépen gyarapszik. Közel 3100 cikkem van, tehát ez jó ideig eltart.
Viszont a probléma akkor jön amikor látszólag végig ér, 7,9 MB a content tábla mérete, és ilyenkor valamiért kiüríti a content táblát és kezdi elölről a feltöltést. Ilyenkor a migrátor már átmegy "Migrating undefined" hibába. Sajnos ez végtelen ciklusnak tűnik, mert ismét 7,9 MB méret elérésekor 120 KB méretű lesz a tábla és tölti újra... Sajnos semmilyen hibaüzenetet alatta nem ír.
A JUpgrade a 2.5.2, próbáltam úgy is, hogy a 2.5.8-as Joomlát betettem a jupgrade mappába, "Nem"-re állítottam a letöltést és kicsomagolást, de nem segített.
Kérlek segítsetek, hogy hogyan tudnám sikeresen migrálni az 1.5-t 2.5-re minden cikk, kategória és user megtartásával.
Előre is köszönöm szépen.
Üdv,
Szabi
A segítségeteket szeretném kérni Joomla 1.5.26-ról frissítés ügyében.
Installáltam a JUpgrade komponenst, bekapcsoltam a debug opciót.
A migráció rendben el is indul, letölti, majd installálja a Joomla 2.5-t, a usereket és kategóriákat is migrálja, majd ennél az állapotnál látszólag áll, de Phpmyadmináon lehet látni, hogy a content tábla szépen gyarapszik. Közel 3100 cikkem van, tehát ez jó ideig eltart.
Viszont a probléma akkor jön amikor látszólag végig ér, 7,9 MB a content tábla mérete, és ilyenkor valamiért kiüríti a content táblát és kezdi elölről a feltöltést. Ilyenkor a migrátor már átmegy "Migrating undefined" hibába. Sajnos ez végtelen ciklusnak tűnik, mert ismét 7,9 MB méret elérésekor 120 KB méretű lesz a tábla és tölti újra... Sajnos semmilyen hibaüzenetet alatta nem ír.
A JUpgrade a 2.5.2, próbáltam úgy is, hogy a 2.5.8-as Joomlát betettem a jupgrade mappába, "Nem"-re állítottam a letöltést és kicsomagolást, de nem segített.
Kérlek segítsetek, hogy hogyan tudnám sikeresen migrálni az 1.5-t 2.5-re minden cikk, kategória és user megtartásával.
Előre is köszönöm szépen.
Üdv,
Szabi
Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
Balázs válaszolt a következő témában: jUpgrade - A cikk megrációja végtelen ciklust eredményez
Debug üzemmód bekapcsolásakor sem ír ki semmilyen hibaüzenet?
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
- szabi83
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
Kevesebb
Több
szabi83 válaszolt a következő témában: jUpgrade - A cikk megrációja végtelen ciklust eredményez
Szia!
Eddig nem írt ki semmilyen hibát, de újratettem a JUpgrade 2.5.2-t, bekapcsoltam a migration debug opciót és most a következő hibát adja:
==========
[2] [categories]
==========
[undefined] [undefined]
JLIB_DATABASE_ERROR_ARTICLE_UNIQUE_ALIASJLIB_DATABASE_ERROR_ARTICLE_UNIQUE_ALIAS
Rákeresve erre a hibára, azt javasolják, hogy a JUpgrade-t frissítsem, de sajnos már a legújabbat használom amúgy is.
Szabi
Eddig nem írt ki semmilyen hibát, de újratettem a JUpgrade 2.5.2-t, bekapcsoltam a migration debug opciót és most a következő hibát adja:
==========
[2] [categories]
==========
[undefined] [undefined]
JLIB_DATABASE_ERROR_ARTICLE_UNIQUE_ALIASJLIB_DATABASE_ERROR_ARTICLE_UNIQUE_ALIAS
Rákeresve erre a hibára, azt javasolják, hogy a JUpgrade-t frissítsem, de sajnos már a legújabbat használom amúgy is.

Szabi
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
Balázs válaszolt a következő témában: jUpgrade - A cikk megrációja végtelen ciklust eredményez
Ez a gyakorlatilag annyit tesz, hogy egy vagy több cikkednek ugyanaz az álneve (alias). Ezt kell orvosolnod.
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
A következő felhasználók mondtak köszönetet: szabi83
- szabi83
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
Kevesebb
Több
szabi83 válaszolt a következő témában: jUpgrade - A cikk megrációja végtelen ciklust eredményez
Szia!
Köszi az infót!
Tudnál abban segíteni, hogy ezt hogy tudom egyszerűen megtenni? Elkezdtem átnézni, de 3000 cikknél tuti nem találom meg, hogy mik egyeznek.
Egy ilyen megoldást találtam, de nem segít sajnos.
"So I edited the site/www/libraries/joomla/database/table/content.php
from
// Verify that the alias is unique
$table = JTable::getInstance('Content', 'JTable');
if ($table->load(array('alias' => $this->alias, 'catid' => $this->catid)) && ($table->id != $this->id || $this->id == 0))
{
$this->setError(JText::_('JLIB_DATABASE_ERROR_ARTICLE_UNIQUE_ALIAS'));
return false;
}
return parent::store($updateNulls);
}
to
if ($table->load(array('alias' => $this->alias, 'catid' => $this->catid)) && ($table->id != $this->id || $this->id == 0))
{
$datenow =& JFactory::getDate();
$this->alias = $datenow->toFormat("%Y-%m-%d-%H-%M-%S");
//$this->setError(JText::_('JLIB_DATABASE_ERROR_ARTICLE_UNIQUE_ALIAS'));
//return false;
}
}
"
Ez után ennyit ír csak ki, mert a hiba kiírás ki lett kommentezve:
==========
[undefined] [undefined]
Sajnos ugyanúgy újrakezdi a content tábla építését.
Köszi az infót!
Tudnál abban segíteni, hogy ezt hogy tudom egyszerűen megtenni? Elkezdtem átnézni, de 3000 cikknél tuti nem találom meg, hogy mik egyeznek.
Egy ilyen megoldást találtam, de nem segít sajnos.
"So I edited the site/www/libraries/joomla/database/table/content.php
from
{
$this->setError(JText::_('JLIB_DATABASE_ERROR_ARTICLE_UNIQUE_ALIAS'));
return false;
}
}
to
{
$datenow =& JFactory::getDate();
$this->alias = $datenow->toFormat("%Y-%m-%d-%H-%M-%S");
//$this->setError(JText::_('JLIB_DATABASE_ERROR_ARTICLE_UNIQUE_ALIAS'));
//return false;
}
}
"
Ez után ennyit ír csak ki, mert a hiba kiírás ki lett kommentezve:
==========
[undefined] [undefined]
Sajnos ugyanúgy újrakezdi a content tábla építését.
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
Subquery segítségével vesd össze a táblát saját magával és olyan Where-t tegyél rá, hogy az id-k nem ugyanazok, de az alias-ok igen.
Az oldal semmilyen kapcsolatban nem áll a Joomla!© Projecttel, sem az Open Source Matters-zel. A Joomla!© logót korlátolt licenc alatt használjuk, melyet az Open Source Matters védjegytulajdonos biztosít az Egyesült Államokban és más országokban. Minden jog fenntartva © 2011-2023 Joomla! Magyarország.
Az oldal tárhelyét a Tárhelypark biztosítja. Ha támogatni szeretnéd az oldal működését, akkor kérjük, hogy az alábbi hivatkozáson keresztül vásárolj tárhelyet.