- Köszönetek: 0
Frissítés 2.5.7-ről 2.5.8-ra, majd 3.0-ra
- tibor16
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Tapasztalt fórumozó
-
Kevesebb
Több
10 éve 8 hónapja #1610
Írta: tibor16
Frissítés 2.5.7-ről 2.5.8-ra, majd 3.0-ra téma létrehozva tibor16 által
sziasztok,
Amióta van 3-as, piszkál a dolog, hogy meg kellene próbálni, (leglább localhoston,) működne-e azokkal a modulokkal, amelyeket használok.
Szóval, frissítenék - de, magától nem kéri a 2.5.7-ről 2.5.8-ra a frissítést, másrészt, mintha nem lenne meg az az oldal, ahonnan a magyarítást is tartalmazó verziót régebben le lehetett tölteni.
Szóval, arra keresek választ, hogy a 3-a verziót érdemes-e működő rendszerre rá tenni, - itt elsősorban a modulok kompatibilitási lehetséges problémáira gondolok - illetve, most a következő (ha van magyar nyelvű) frissítéseket hol találom?
2.5.7 -> 2.5.8
2.5.8 -> 3.0
3.0 -> 3.0.1 -> 3.0.2
Köszönöm, előre is
Amióta van 3-as, piszkál a dolog, hogy meg kellene próbálni, (leglább localhoston,) működne-e azokkal a modulokkal, amelyeket használok.
Szóval, frissítenék - de, magától nem kéri a 2.5.7-ről 2.5.8-ra a frissítést, másrészt, mintha nem lenne meg az az oldal, ahonnan a magyarítást is tartalmazó verziót régebben le lehetett tölteni.
Szóval, arra keresek választ, hogy a 3-a verziót érdemes-e működő rendszerre rá tenni, - itt elsősorban a modulok kompatibilitási lehetséges problémáira gondolok - illetve, most a következő (ha van magyar nyelvű) frissítéseket hol találom?
2.5.7 -> 2.5.8
2.5.8 -> 3.0
3.0 -> 3.0.1 -> 3.0.2
Köszönöm, előre is
Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!
- Zotius
-
- Nem elérhető
- Joomla ász
-
10 éve 8 hónapja - 10 éve 8 hónapja #1611
Írta: Zotius
Ha hasznos volt a hozzászólásom számodra, nyugodtan megnyomhatod lent a „Köszönet” gombot
Zotius válaszolt a következő témában: Frissítés 2.5.7-ről 2.5.8-ra, majd 3.0-ra
Szia Tibor!
Szerintem még várj az éles frissítésével. Én egy próbapéldányt telepítettem, s már az elején néhány, nagyon triviális hibára lettem figyelmes. El is döntöttem, hogy legalább a 3.2.x-ig nem fogom feltenni az éles céges oldalainkra!
Egyébként a Joomla letöltési oldalán is csak a fejlesztési céllal használóknak javasolják a letöltését, ami számomra azt jelenti, beismerték, hogy van egy csomó gyermekbetegsége.
Például:
A 3.0.2-höz alapból kapott Beez3 sablonnal vizsgálódtam.
Egyetlen szerencse, hogy a 2.5.8 alá készített sablonom úgy tűnik, csont nélkül passzol a 3.0.2-höz is (csak el ne kiabáljam).
Szóval, amiatt ne fájjon a fejed, hogy a szipi-szupinak titulált admin felületet még nem használhatod...
Szerintem még várj az éles frissítésével. Én egy próbapéldányt telepítettem, s már az elején néhány, nagyon triviális hibára lettem figyelmes. El is döntöttem, hogy legalább a 3.2.x-ig nem fogom feltenni az éles céges oldalainkra!
Egyébként a Joomla letöltési oldalán is csak a fejlesztési céllal használóknak javasolják a letöltését, ami számomra azt jelenti, beismerték, hogy van egy csomó gyermekbetegsége.
Például:
- Cikkbe fénykép beillesztése, és
- a "Bővebben" gomb sem igazán működik.
A 3.0.2-höz alapból kapott Beez3 sablonnal vizsgálódtam.
Egyetlen szerencse, hogy a 2.5.8 alá készített sablonom úgy tűnik, csont nélkül passzol a 3.0.2-höz is (csak el ne kiabáljam).
Szóval, amiatt ne fájjon a fejed, hogy a szipi-szupinak titulált admin felületet még nem használhatod...
Ha hasznos volt a hozzászólásom számodra, nyugodtan megnyomhatod lent a „Köszönet” gombot

Utolsó szerkesztés: 10 éve 8 hónapja Zotius által. Indoklás: kiegészítés linkkel
A következő felhasználók mondtak köszönetet: tibor16
- tibor16
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Tapasztalt fórumozó
-
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
10 éve 8 hónapja #1612
Írta: tibor16
tibor16 válaszolt a következő témában: Frissítés 2.5.7-ről 2.5.8-ra, majd 3.0-ra
Kedves Zoli,
(
- de régen dumcsiztunk...)
beszéltünk, ugyan erről, hogy valószínű, lehetnek benne problémák, no meg a modulok illeszkedésével, de erre azért nem számítottam...
Akkor maradok a fenekemen
nem ugrálok 
Csak olvasgattam a lapot, és akkor jutott eszembe - rákérdezek, ha már úgyis itt vagyok.
Amúgy a joomla.org.hu vagy valami ilyen című lapra utaltam, hogy, mintha megszűnt volna, mert csak a fórumot találtam, a tartalmi rész meg mintha eltűnt volna...
(

beszéltünk, ugyan erről, hogy valószínű, lehetnek benne problémák, no meg a modulok illeszkedésével, de erre azért nem számítottam...
Akkor maradok a fenekemen

Csak olvasgattam a lapot, és akkor jutott eszembe - rákérdezek, ha már úgyis itt vagyok.
Amúgy a joomla.org.hu vagy valami ilyen című lapra utaltam, hogy, mintha megszűnt volna, mert csak a fórumot találtam, a tartalmi rész meg mintha eltűnt volna...
- Zotius
-
- Nem elérhető
- Joomla ász
-
10 éve 8 hónapja #1616
Írta: Zotius
A joomla.org.hu oldalt úgy tűnik, nagyon sokkolta a múltkori hacker támadás. Azóta csak a fórum üzemel, maga a site nem, de nem is igen mozgolódnak az oldal újraélesztése céljából...
Zotius válaszolt a következő témában: Frissítés 2.5.7-ről 2.5.8-ra, majd 3.0-ra
tibor16 írta: ...
A joomla.org.hu oldalt úgy tűnik, nagyon sokkolta a múltkori hacker támadás. Azóta csak a fórum üzemel, maga a site nem, de nem is igen mozgolódnak az oldal újraélesztése céljából...

- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
10 éve 8 hónapja - 10 éve 8 hónapja #1619
Írta: Balázs
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Balázs válaszolt a következő témában: Frissítés 2.5.7-ről 2.5.8-ra, majd 3.0-ra
Az eredeti témához visszatérve, minden esetben az a fő kérdés, hogy a Joomla 3-ben lévő fejlesztésekre szükség van-e vagy nincs, majd ez alapján kell dönteni a verziók között. Itt egyébként érdemes kiemelni, hogy a bővítményfejlesztők sem viszik túlzásba a portolást, így nagyon sok népszerű bővítmény még nem kompatibilis az új verzióval. PL. Phoca Gallery, Kunena stb.
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Utolsó szerkesztés: 10 éve 8 hónapja Balázs által.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: tibor16