Frissítés 2.5.7-ről 2.5.8-ra

Több
10 éve 9 hónapja #1529 Írta: k0jak
Frissítás 2.5.7-ről 2.5.8-ra téma létrehozva k0jak által
Üdv Mindenkinek,

mindenekelőtt szeretném leszögezni, h nagyon kezdő Joomlás vagyok... :blink:

Eredetileg az aktuális weboldalra a 2.5.8-at tettem fel, amit az egyik YOOtheme sablon mintaadataival együtt telepítettem.
A telepítés után a rendszer mégis 2.5.7-et mutatott... gondoltam sebaj - tuti a yootheme demopackage még a 2.5.7-es rendszert tartalmazta, ugyanis egyszerűen felülírtam a gyökérmappát, ahogy a yootheme javasolja - majd ráfrissítek utána 2.5.8-ra. A joomla ki is írta, h van újabb frissítés, majd egy backup után rákattintottam a frissítés telepítésére (fájlok direkt felülírása módszerrel), mire kiírta,h a frissítőcsomag letöltése sikertelen. Próbáltam erre rá google-ozni, de érdemben nem találtam semmit. Vszínű, h nálam van a bibi, hiszen nem találtam hasonló hibát a neten. De vajon mi lehet a gond?
Lehet most egy amolyan felemás rendszerem lehet? 2.5.7-2.5.8? Érdekesség Adatbázis séma verziószáma: 2.5.8 Verziószám frissítése: 2.5.7 ilyet is találtam a bővítménykezelő adatbázis ellenőrzése menüpont alatt. Bár lehet ennek semmi köze...nem tudom :) lehet az ftp-n van blokkolva h rátöltsön a joomla adatokat?

Segítségeteket előre is köszönöm

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
10 éve 9 hónapja - 10 éve 9 hónapja #1530 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: Frissítás 2.5.7-ről 2.5.8-ra
Frissítés esetén ha a Joomla látja, hogy módosítva van egy-egy rendszerfájl, akkor azt telepítéskor ki fogja cserélni.

Amit próbálj meg:

1. Adminisztrátori felület -> Bővítmények -> Bővítménykezelő -> Adatbázis -> Javítás
2. Adminisztrátori felület -> Webhely -> Rendszer-információ -> Könyvtárengedélyek Itt Írható állapotban van az összes? Ha igen, akkor minden rendben.
3. Adminisztrátori felület -> Webhely -> Rendszer-információ -> PHP-információk Itt a curl és a fopen bekapcsolt (on) értéken van? Ha igen, akkor minden rendben.
4. Adminisztrátori felület -> Bővítmények -> Bővítménykezelő -> Frissítés -> Gyorsítótár kiürítése, majd ez után Frissítések keresése és az új verzió telepítése

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Utolsó szerkesztés: 10 éve 9 hónapja Balázs által.

Több
10 éve 9 hónapja - 10 éve 9 hónapja #1531 Írta: k0jak
k0jak válaszolt a következő témában: Frissítás 2.5.7-ről 2.5.8-ra
Szia Balázs,

1. erre nem csinál semmit, rányomok a javításra, de semmi nem történik. itt 1 adatbázis problémát mutat: adatbázisséma verzió száma (2.5.8 ) nem egyezik a CMS verziószámával (2.5.7)
2. Egy kivételt találtam: configuration.php - nem írható
3. cURL support - enabled, ezt az fopen-t nem találom (ha jó helyen keresem : itt a PHP Version 5.3.2 után jönnek ABC sorrendben bcmath, bz2... curl...de fopen nincs, de várj a core-on belül találtam olyat, h allow_url_fopen - on. Ez lenne az?
4. ürítettem, nincs elérhető frissítés

és köszönöm szépen a villámgyors rieksönt :)
Utolsó szerkesztés: 10 éve 9 hónapja k0jak által.

Több
10 éve 9 hónapja #1532 Írta: Balázs
Az első pontban lévő javítást végezd el rajta a jobb oldalon található Javítás gomb megnyomásával.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Több
10 éve 9 hónapja #1533 Írta: k0jak
k0jak válaszolt a következő témában: Frissítás 2.5.7-ről 2.5.8-ra
azt már megcsináltam többször is, de látszólag nem csinált semmit. Mármint nem írt ki semmi kék sávos üzenetet, h sikerrel járt vagy sem... :(

Több
10 éve 9 hónapja #1536 Írta: Balázs
Tölts le egy tiszta 2.5.8-at és a csomagban található mappákat, de csak a mappákat és az azokban lévő fájlokat írd felül a tárhelyeden lévőkkel. Természetesen csak biztonsági mentés után.