Regisztrációs mezők kiegészítése rejtett mezővel
- kisgal
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Elite Member
-
Olyan kérdés merült fel, hogy ki lehet-e egészíteni a regisztrációs adatokat egy egyedi azonosító mezővel ami alapból rejtve van és a főszerkesztő tölti ki már a regisztrációt követően.
Valami olyasmit szeretne, hogy ebbe a mezőbe beír egy ID és ezt fogja majd a későbbiekben használni. Erre én mondanám azt, hogy a felhasználó automatikusan kap egy ID-t ilyenkor, miért nem használja azt?
Volt már valakinél hasonló? Esetleg más megoldás?
Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
A PhpMyAdminban tudja módosítani az ID-t is tetszőlegesen.
Esetleg van itt egy leírás, aminek segítségével egyedi mezőket lehet hozzáadni a Joomlához: 1 , 2 , 3 ebből kilehet bogarászni, ami esetleg kellhet
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
- kisgal
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Elite Member
-
Köszi
- Zotius
-
- Nem elérhető
- Joomla ász
-
Balázs írta: ...
Esetleg van itt egy leírás, aminek segítségével egyedi mezőket lehet hozzáadni a Joomlához: 1 , 2 , 3 ebből kilehet bogarászni, ami esetleg kellhet
Kipróbáltam a belinkelt 1, 2, 3 oldalon írtakat. Bíztam abban, hogy ez a "klónozós" technika beválik. Sajnos kevés sikerrel jártam. (-> mert hülye voltam!

De most már igen! (szerkesztve: 2012. október 15. - Zotius)
A képek törölve! Hiba megoldódott!
Tévedtem... a hiba oka én voltam...

Probléma megoldva, működik!

Ha hasznos volt a hozzászólásom számodra, nyugodtan megnyomhatod lent a „Köszönet” gombot

- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
- Zotius
-
- Nem elérhető
- Joomla ász
-
Balázs írta: Addig nem is fogod látni, amíg nem kapcsolod be a Felhasználó - Profil beépülő-modult.

Természetesen bekapcsoltam, de mégsem látszik.
Ha hasznos volt a hozzászólásom számodra, nyugodtan megnyomhatod lent a „Köszönet” gombot

- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-

Ha a sima profilt bekapcsolod, akkor meg látszik a felhasználói oldalon az egyedi mezők?
- Zotius
-
- Nem elérhető
- Joomla ász
-
Kijavítás után most már kiválóan működik a felhasználó profil az egyedi profilmezőkkel kiegészítve

A három link tehát, mely a megoldást adja:
1. lépés: másolatot kell készíteni az userprofile pluginról
majd a másolati példányon végezzük el a műtétet:
2. lépés: a frontend felhasználói mezőit megjelenítő fájlt ki kell egészíteni az új mező(k) mezőleíró kódjával
(/plugins/user/profile10/profiles/profile.xml)
3. lépés: végül az adminisztrátori felület fájljaiban is el kell végezni a szükséges módosításokat
4. lépés: Ha mindez kész, a cuccost zipbe tömöríteni, pluginként feltelepíteni, engedélyezni, s az eredetit (melynek szerepét az új veszi át) le kell tiltani.
Ezúton is ismételt köszönetem Balázsnak!

Most már jöhetnek a Joomla frissítések, egyedi profilmezőim akkor is sértetlenül megmaradnak!

- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-