Az alap Joomlás regisztrációs űrlap kibővítése

Több
11 éve 5 hónapja #587 Írta: Zotius

Balázs írta: ... ezért valószínű, hogy egyedi fejlesztésre van lenne szükség.

Azon nagyon csodálkozom, hogy egy ilyen - valójában pofonegyszerű - felmerülő igényre e nagy fejlesztői közösségben még nem találtak egyszerű megoldást.
Talán eddig még senkinek nem jutott eszébe, hogy kellene neki néhány új adatmező (tök mindegy, hogy miért), ami az alaprendszer user táblájában nincs benne?

Ha hasznos volt a hozzászólásom számodra, nyugodtan megnyomhatod lent a „Köszönet” gombot :)

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
11 éve 5 hónapja #588 Írta: Balázs
Evvel tudsz esetlég még, operálni: Beépülőmodul-kezelő: Felhasználó - Profil
Kiegészítheted, egyedi mezőkkel, vagy átírhatod az egyik értéket, a neked szimpatikussá.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Zotius

Több
11 éve 5 hónapja #589 Írta: Zotius
Rögvest kipróbálom, s majd beszámolok a fejleményekről... :)

Ha hasznos volt a hozzászólásom számodra, nyugodtan megnyomhatod lent a „Köszönet” gombot :)

Több
11 éve 5 hónapja #590 Írta: coilevi
Nekem egy projektnél a felhasználói profil beépülő nem segített. A név mező alá kellett egy cégnév mező is a regisztrációhoz, összesen ennyi módosításra volt szükségem az eredeti formhoz képest. Mivel a plugin az eredeti regisztrációs form után szúrja be magát egy külön dobozba, ezért nem volt hasznomra. Sajnos Community Bulider lett belőle, bármennyire is nem akartam. Egy db. cégnév mező miatt komplett CB... de más megoldást nem találtam.

Van egy ilyen, de csak 1.5-re: manchumahara.com/2010/03/18/how-to-add-e...joomla-registration/

Több
11 éve 5 hónapja #596 Írta: Zotius
(Idézem freepetya másik támában írt hozzászólását is)

freepetya írta: Üdv!
A 2.5-ben van alapból egy profile plugin, ami elméletileg a felhsználói profil mezőket hívatott kiegészíteni. Nézd meg hátha tudsz vele kezdeni valamit. Egyelőre nem látom a további felhasználás lehetőségét az alaprendszerben. Lehetséges, hogy van, vagy lesz hozzá kiegészítő ami ezekkel ad további lehetőségeket. Nem mélyedtem bele nagyon a kérdésbe, lehet, hogy nem is érdemes, de hátha. :)

Tegnap totál legyalultam a CB-t, s elkezdtem vizsgálódni felhasználói profil plugin ügyben.
Nem tűnik túl bonyolultnak, az általam felvenni kívánt mezőket kell definiálni a:
Code:
/plugins/user/profile/profile.xml
és a
Code:
/plugins/user/profile/profiles/profile.xml
fájlban.
annyi már kiderült, hogy az admin, illetve frontend felületen bevitt profiladatok a mySQL adatbázisban az "xxxxx_user_profiles" táblában lesznek letárolva.
ennek mezői:
user_id - a felhasználó egyedi azonosítója,
profil_key - a profilmező neve, ami az xml fájlban kerül definiálásra,
profil_value - a profilmező tartalma (értéke),
ordering - a mező indexe a sorrendben.

Tegnap még nem végeztem vele, de ha megvan, természetesen beszámolok róla. Szerintem össze fog jönni.

Több
11 éve 5 hónapja - 11 éve 5 hónapja #597 Írta: Balázs
Szebb megoldás és persze biztonságosabb, ha nem a core módosításként csinálod, hanem beleteszed egy system pluginba, és override-olod az eredetit.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Utolsó szerkesztés: 11 éve 5 hónapja Balázs által.