- Köszönetek: 0
- Fórum
- Joomla!
- Felhasználó- és jogosultságkezelés
- Elveszett admin jogosultság | super user helyett csak egyszerű szerkeztő
Elveszett admin jogosultság | super user helyett csak egyszerű szerkeztő
- nykodesign
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2017 okt. 16 16:01 #1 Írta: nykodesign
Elveszett admin jogosultság | super user helyett csak egyszerű szerkeztő téma létrehozva nykodesign által
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, olyan ügyben, hogy kizártam magam az Admin felületről... valami nagyon összekuszálódott.

Nem jelszó elvesztéssel, hanem valahogy nem megfelelő csoportnál vettem ki a pipát a hozzáfárási szinteknél.
Így már csak egyszerű szerkesztő vagyok, tehát az admin felületre lépve nem érem el csak a saját profilom. Vissza tudom ezt állítani?
Próbáltam új Admint létrehozni a phpMyAdmin-ban, de ugyan úgy nem kapja meg a Super User jogot...
Köszi előre is!
Segítséget szeretnék kérni, olyan ügyben, hogy kizártam magam az Admin felületről... valami nagyon összekuszálódott.

Nem jelszó elvesztéssel, hanem valahogy nem megfelelő csoportnál vettem ki a pipát a hozzáfárási szinteknél.
Így már csak egyszerű szerkesztő vagyok, tehát az admin felületre lépve nem érem el csak a saját profilom. Vissza tudom ezt állítani?
Próbáltam új Admint létrehozni a phpMyAdmin-ban, de ugyan úgy nem kapja meg a Super User jogot...
Köszi előre is!
Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!
- kovacshazi
-
- Nem elérhető
- Joomla ász
-
- Mindent lehet, csak akarni kell
2017 okt. 16 16:29 #2 Írta: kovacshazi
Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhet, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu
Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu
kovacshazi válaszolt a következő témában: Elveszett admin jogosultság | super user helyett csak egyszerű szerkeztő
A Joomla oldalon elég jól le van írva.
docs.joomla.org/How_do_you_recover_or_re...ur_admin_password%3F
Ha így sem megy akkor gyanús, hogy eleve a Super User csoportot mint felhasználócsoportot törölted, bár nem nagyon hiszem, hogy ezt admin felületen engedné a Joomla. Sosem próbáltam.
docs.joomla.org/How_do_you_recover_or_re...ur_admin_password%3F
Ha így sem megy akkor gyanús, hogy eleve a Super User csoportot mint felhasználócsoportot törölted, bár nem nagyon hiszem, hogy ezt admin felületen engedné a Joomla. Sosem próbáltam.
www.webprogramok.hu
www.joomladay.hu
- nykodesign
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2017 okt. 16 16:38 #3 Írta: nykodesign
nykodesign válaszolt a következő témában: Elveszett admin jogosultság | super user helyett csak egyszerű szerkeztő
Köszönöm! Itt már jártam, meg számtalan hasonló leirást futottam át. Létrehozok új felhasználót, de ugyan úgy nem rendelkezik jogokkal! Tehát akkor valami hiba konkrétan a super user felhasználói csoporttal van. Felülírtam már az alaprendszer bizonyos fájlait... most próbálom a teljeset...
- kovacshazi
-
- Nem elérhető
- Joomla ász
-
- Mindent lehet, csak akarni kell
2017 okt. 16 19:16 - 2017 okt. 16 19:24 #4 Írta: kovacshazi
www.webprogramok.hu
www.joomladay.hu
kovacshazi válaszolt a következő témában: Elveszett admin jogosultság | super user helyett csak egyszerű szerkeztő
A fájl felülírás biztosan nem lesz elég.
Nincs mentésed az oldalról? Az lenne a legjobb, ha abból vissza tudnád állítani.
Ha ez nincs akkor phpMyAdmin elérés kellene és megnézni, hogy az adtabaziselotagod_usergroups táblában van-e Super User csoport.
Ha van akkor jegyezd meg az ID-ját, ha nincs akkor már bonyolultabb a dolog.
Szóval, ha van ID megjegyez.
Utána az adtabaziselotagod_user_usergroup_map tábládban megkeresed a saját user_id-dat.
És módosítod a group_id-t a megjegyzett ID-ra.
Nincs mentésed az oldalról? Az lenne a legjobb, ha abból vissza tudnád állítani.
Ha ez nincs akkor phpMyAdmin elérés kellene és megnézni, hogy az adtabaziselotagod_usergroups táblában van-e Super User csoport.
Ha van akkor jegyezd meg az ID-ját, ha nincs akkor már bonyolultabb a dolog.
Szóval, ha van ID megjegyez.
Utána az adtabaziselotagod_user_usergroup_map tábládban megkeresed a saját user_id-dat.
És módosítod a group_id-t a megjegyzett ID-ra.
www.webprogramok.hu
www.joomladay.hu
Utolsó szerkesztés: 2017 okt. 16 19:24 kovacshazi által.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: nykodesign
- csezo
-
- Nem elérhető
- Elite Member
-
Kevesebb Több
- Köszönetek: 124
2017 okt. 16 19:34 #5 Írta: csezo
Ha értékesnek találtad a hozzászólást, azt a "KÖSZÖNÖM" gombbal jelezheted.
csezo válaszolt a következő témában: Elveszett admin jogosultság | super user helyett csak egyszerű szerkeztő
phpMyAdmin-an el tudod érni az adatbázist?
Ha igen:
megnézed a _users táblát. Itt vannak a felhasználók. Megjegyzed annak a felhasználónak az "id" oszlopban levő értékét, akit vissza akarsz tenni super-user jogú felhasználónak
Aztán a _user_usergroup_map táblában kikeresed azt az "id" -t, amit az ellőbb megjegyeztél, és group_id oszlopban mellette dupla kattintással szerkesztésben kijavítod az ottani értéket 8 ra. Ez az adminisztrátor super-user kódja.
Aztán belépsz a joomlába...
Ha igen:
megnézed a _users táblát. Itt vannak a felhasználók. Megjegyzed annak a felhasználónak az "id" oszlopban levő értékét, akit vissza akarsz tenni super-user jogú felhasználónak
Aztán a _user_usergroup_map táblában kikeresed azt az "id" -t, amit az ellőbb megjegyeztél, és group_id oszlopban mellette dupla kattintással szerkesztésben kijavítod az ottani értéket 8 ra. Ez az adminisztrátor super-user kódja.
Aztán belépsz a joomlába...
Ha értékesnek találtad a hozzászólást, azt a "KÖSZÖNÖM" gombbal jelezheted.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: nykodesign
- nykodesign
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2017 okt. 16 20:00 #6 Írta: nykodesign
nykodesign válaszolt a következő témában: Elveszett admin jogosultság | super user helyett csak egyszerű szerkeztő
Szuper! Köszönöm, erre voltam kíváncsi. Legbelül tudtam, hogy azt a táblát kell piszkálnom
Nem volt mentés, de lényegében még nem is volt tartalom, szóval ha más nem, kezdtem volna erőröl. De ha bármikor máskor így járnék... (amit nem tervezek) tudom, hogy menthető 
Köszönöm!

Köszönöm!