check Elveszett admin jogosultság | super user helyett csak egyszerű szerkeztő

Több
2017 okt. 16 16:01 #1 Írta: nykodesign
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, olyan ügyben, hogy kizártam magam az Admin felületről... valami nagyon összekuszálódott. :dry: :silly:
Nem jelszó elvesztéssel, hanem valahogy nem megfelelő csoportnál vettem ki a pipát a hozzáfárási szinteknél.

Így már csak egyszerű szerkesztő vagyok, tehát az admin felületre lépve nem érem el csak a saját profilom. Vissza tudom ezt állítani?

Próbáltam új Admint létrehozni a phpMyAdmin-ban, de ugyan úgy nem kapja meg a Super User jogot...

Köszi előre is!

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2017 okt. 16 16:29 #2 Írta: kovacshazi
A Joomla oldalon elég jól le van írva.
docs.joomla.org/How_do_you_recover_or_re...ur_admin_password%3F
Ha így sem megy akkor gyanús, hogy eleve a Super User csoportot mint felhasználócsoportot törölted, bár nem nagyon hiszem, hogy ezt admin felületen engedné a Joomla. Sosem próbáltam.

Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhet, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu

Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu

Több
2017 okt. 16 16:38 #3 Írta: nykodesign
Köszönöm! Itt már jártam, meg számtalan hasonló leirást futottam át. Létrehozok új felhasználót, de ugyan úgy nem rendelkezik jogokkal! Tehát akkor valami hiba konkrétan a super user felhasználói csoporttal van. Felülírtam már az alaprendszer bizonyos fájlait... most próbálom a teljeset...

Több
2017 okt. 16 19:16 - 2017 okt. 16 19:24 #4 Írta: kovacshazi
A fájl felülírás biztosan nem lesz elég.
Nincs mentésed az oldalról? Az lenne a legjobb, ha abból vissza tudnád állítani.

Ha ez nincs akkor phpMyAdmin elérés kellene és megnézni, hogy az adtabaziselotagod_usergroups táblában van-e Super User csoport.
Ha van akkor jegyezd meg az ID-ját, ha nincs akkor már bonyolultabb a dolog.
Szóval, ha van ID megjegyez.
Utána az adtabaziselotagod_user_usergroup_map tábládban megkeresed a saját user_id-dat.
És módosítod a group_id-t a megjegyzett ID-ra.

Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhet, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu

Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu
Utolsó szerkesztés: 2017 okt. 16 19:24 kovacshazi által.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: nykodesign

Több
2017 okt. 16 19:34 #5 Írta: csezo
phpMyAdmin-an el tudod érni az adatbázist?
Ha igen:
megnézed a _users táblát. Itt vannak a felhasználók. Megjegyzed annak a felhasználónak az "id" oszlopban levő értékét, akit vissza akarsz tenni super-user jogú felhasználónak
Aztán a _user_usergroup_map táblában kikeresed azt az "id" -t, amit az ellőbb megjegyeztél, és group_id oszlopban mellette dupla kattintással szerkesztésben kijavítod az ottani értéket 8 ra. Ez az adminisztrátor super-user kódja.
Aztán belépsz a joomlába...

Ha értékesnek találtad a hozzászólást, azt a "KÖSZÖNÖM" gombbal jelezheted.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: nykodesign

Több
2017 okt. 16 20:00 #6 Írta: nykodesign
Szuper! Köszönöm, erre voltam kíváncsi. Legbelül tudtam, hogy azt a táblát kell piszkálnom :lol: Nem volt mentés, de lényegében még nem is volt tartalom, szóval ha más nem, kezdtem volna erőröl. De ha bármikor máskor így járnék... (amit nem tervezek) tudom, hogy menthető :oops:

Köszönöm!