file Joomla 3.7 alatt hogy lehet csv fájlból felhasználókat beimportálni a rendszerbe úgy, hogy kötelező legyen a jelszómódosítás?

Több
2017 júl. 20 13:15 #1 Írta: harkaly
Sziasztok!

Joomla 3.7 alatt hogy lehet csv fájlból felhasználókat beimportálni a rendszerbe úgy, hogy kötelező legyen a jelszómódosítás is?

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2017 júl. 22 08:27 #2 Írta: Balázs
Én nem vagyok benne biztos, hogy a kötelező jelszócsere megkövetelése, tárolódik az adatbázisban. De, azt például megcsinálhatod, hogy mindenkinek adsz egy bizonyos erősségű véletlen jelszót, majd az felhasználóknak megenged, hogy kérhetnek új jelszót (elfelejtett jelszó opció) stb.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
A következő felhasználók mondtak köszönetet: harkaly

Több
2017 júl. 31 11:06 #3 Írta: harkaly
Szia!

Köszönöm szépen!
CSV fájlból hogy tudok felhasználókat felvinni a rendszerbe?
Hogy kell kinéznie a CSV fájlnak és mivel tudom beimportálni a felhasználókat az adatbázisba?

Több
2017 aug. 01 20:11 #4 Írta: Zotius
Például az Easy Profile Pro verziójával lehetséges a CSV import.
A CSV a "Comma Separated Values" rövídítése, tehát az egyes mezők egymástól vesszővel elválasztottak, egy sor = egy rekord. A mezőhatároló általában idézőjel.
A sorban az utolsó mező után nincs (ne legyen) vessző.
A fájlban az első sor a mezőneveket tatalmazza.
Például:
USERNAME,NAME,EMAIL,PHONE
"gjakab","Gipsz Jakab","gjakab@gmail.com","+36 30 123 4567"
"peterpal","Péter Pál","ppali@freemail.hu","+36 20 765 4321"
A bővítményben pedig megadod a mező-megfeleltetéseket, hogy a CSV fájl melyik adata melyik adatbázismezőbe kerüljön a users táblában.
Nagyjából ennyi.

Ha hasznos volt a hozzászólásom számodra, nyugodtan megnyomhatod lent a „Köszönet” gombot :)