lightbulb Bejelentkeztetés-regisztrációs gondok

Több
2014 febr. 13 22:37 #1 Írta: Pappy
Bejelentkeztetés-regisztrációs gondok téma létrehozva Pappy által
Sziasztok

Abban kellene segítség, hogy mi történhetett a login részével a joomlámnak.

A bal oldalon a menük között megjelent login form menüt és tartozékait letiltottam, azaz a benne lévő menüket is. Ennek oka, hogy nem kell, mert a célom az, hogy kunena fórumon keresztül legyen regisztráció, mert csak ahhoz akarom hogy regisztráljanak az emberek.

Ez mind szép és jó, mert a kunena regisztráció az oldalra is regisztrál, legalábbis ha minden rendben megy. Nekem el is kezdi a reget, ki is tudom tölteni, még képet is csatolhatok hozzá, de mikor arra kattintok, hogy hozza létre a profilt, azaz befejezem a kitöltött regisztrációt, akkor error 404 oldalt kapok. Nem tudom miért. Ebben kellene segítség. Akár lépésről lépésre, kérdésre el tudom mondani mi van letiltva, engedve stb.
Mert így, végül, nem tudok regelni.

Ha magam hozom lérte a felhasználókat, akkor minden jó, be is tudok lépni kunenába, és ezen felül, abban, a profil menüt is tudom szerkeszteni, és végül menteni is. Persze lehet itt nincs összefüggés.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2014 febr. 13 23:13 #2 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: Bejelentkeztetés-regisztrációs gondok
A Kunena az alap Joomla! űrlapot használja a regisztrációként. Ne tiltsd le semmit, maximum ne tegyél közzé bejelentkezési Joomla! modult.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu

Több
2014 febr. 13 23:40 #3 Írta: Pappy
Pappy válaszolt a következő témában: Bejelentkeztetés-regisztrációs gondok
A beépülők, modulok stb login része nincs letiltva, a kunena bejelentkezési része is engedélyezve van, a felhasználók regisztrálási lehetősége is.

Csak a login menüt ami a lapon megjelent, no azt vontam vissza, hogy ne legyen publikálva.

Több
2014 febr. 13 23:46 - 2014 febr. 13 23:48 #4 Írta: Pappy
menü elem, login form, engedélyezve, hozzárendeltem a fórumhoz. Ezzel elértem, hogy ott meg is jelent, ki tudom tölteni az ürlapot továbbra is, de mikor menteném. 404 - A komponens nem található

Login
Account details -ürlapról van szó
Utolsó szerkesztés: 2014 febr. 13 23:48 Pappy által.

Több
2014 febr. 14 09:04 - 2014 febr. 14 09:10 #5 Írta: Pappy
Azon filóztam, hogy kérek egy emlékeztető mailt magamnak, hogy egyáltalán az megy e.

Nem ment, azzal, hogy nem lehet elküldeni mert a postázó funkció nem jó, vagy ilyesmi. Nem lehetett inicializálni a postázó funkciót.

Ekkor arra gondoltam, hogy ha nem tud form dolgokat küldeni, akkor ez lehet a 404 hiba, tehát a regelés oka az oldalon. Megnéztem a beállításokat, és a kiszolgáló részen piszkáltam meg a levelezést, mert phpmail beállításon volt. A másik joomláimban pedig sendmail beállítást találtam. Ezt is áttettem arra.

Most sem jó az ürlapküldés, és ezt kapm vissza:

Nem lehetett végrehajtani:/var/qmail/bin/sendmail
Nem sikerült elküldeni az e-mailt.

Azon filóztam, hogy lehet, hogy nem jó a sendmail elérési útja?
/usr/sbin/sendmail

wampon vagyok most, és eleve nem is találtam ilyen könyvtárszerkezetet. mit állítsak ide? hol lehet a sendmail mert nem is leltem eddig.
Utolsó szerkesztés: 2014 febr. 14 09:10 Pappy által.

Több
2014 febr. 14 09:34 #6 Írta: Pappy
esetleg be kell állítani wamp-ban a php mailt? De ezt hogyan?

Több
2014 febr. 14 09:47 #7 Írta: Pappy
Megoldottam a problémámat, és smtp beállításokat alkalmaztam, google beállításokkal.
Ezzel a form gondok megoldódtak, tudtam elmékeztetőt is kérni, végig is ment a jelszócsere stb, örültem is.

DE
a regisztráció kunena fórumon keresztül a joomlába nem megy. Továbbra is 404 hiba.
Azon is gondolkoztam, hogy ezt okozhatja az is, hogy esetleg itt is valami wamp beállítás szükséges, mint a mail esetén?

Több
2014 febr. 14 10:27 #8 Írta: Balázs
Pontosan mi az ami nem megy? Ha valaki rákattint a Kunenában a "Fiók létrehozása" hivatkozásra, mert ilyenkor az alap Joomla! űrlap jön be, a Kunenának nincs külön regisztrációja.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Több
2014 febr. 14 10:51 #9 Írta: Pappy
Igen, ezért gondoltam arra, hogy a levelezési hiba megoldaás megoldja a reg problémákat is.

Nos ami nem megy:

A kunenában katt a regisztrációra, ez hívja a joomla regjét, és azt ki is tudom tölteni, név nick mail jelszó férni/nő leírás képem feltöltése ect.
Ezeket kitöltöm, és aztán alul van a save. azaz megerősíteném a regisztrációs szándékomat. Ekkor tölt picit, és beugrik egy lap, hiba 404 hiányzik a komponens, alatta rengeteg szöveg, és egy próbáljon visszalépni a főoldalra gomb.

Nem végzi el a regisztrációt, mert nem tudja elküldeni. Erre gondoltam. De most nem tudom mit gondoljak. wampra is gondoltam, hogy valami ott nincs beállítva talán.

Több
2014 febr. 14 11:02 #10 Írta: Balázs
Gondolom akkor evvel a hivatkozással sem megy:
http://127.0.0.1/a-joomla-gyoker-konyvtara/component/users/?view=registration
(Mert akkor itt nem is Kunenával van a probléma, ha nem már az alap Joomla! regisztráció sem megy neked)

A Wampserver úgy működik, ahogy beállítod. Ha, olyan regisztrációt állítasz be a Joomla! esetén, amelyhez emailes regisztráció szükséges és nem állítod be a levelezést a Wampserveren, akkor természetesen a levélküldés nem fog működni.