Minden username "admira" változott, nem tudok belépni!

Több
10 éve 7 hónapja #1860 Írta: summerwind
Egyik napról a másikra az összes usernév adminra változott.
Próbáltam átírni phpmyadminban a userneve, passwwordot, de nem fogadja el a belépésnél a joomla!!

Találkozott már valaki ilyennel?
Eddig egy találatot találtam a neten:
forum.joomla.org/viewtopic.php?f=432&t=732262

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
10 éve 7 hónapja #1861 Írta: Zotius

summerwind írta: Egyik napról a másikra az összes usernév adminra változott.
Próbáltam átírni phpmyadminban a userneve, passwwordot, de nem fogadja el a belépésnél a joomla!!

Sajnos igen... Velem ez már kétszer is előfordult, de szerencsére az admin jelszó adatbázisban tárolt kódolt formájának karaktersorát elmentettem magamnak, így phpMyAdmin-ban könnyen vissza tudtam állítani az eredeti állapotot. Javaslom, ezt Te is jól őrizd meg, szükség esetére.

Balázs biztosan azt javasolná, kérd egy korábbi állapot visszatöltését a tárhely szolgáltatódtól, és teljesen igaza van. Az a legtisztább megoldás. Én nem ezt a megoldást választottam, de nekem így volt a jobb.

Ha hasznos volt a hozzászólásom számodra, nyugodtan megnyomhatod lent a „Köszönet” gombot :)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: summerwind

Több
10 éve 7 hónapja #1863 Írta: summerwind
Köszi, még elég kezdő vagyok a témában, főleg, ami a biztonságot illeti.
Azt sem tudom, hogy a tárhelyszolgáltató csinál-e magától alapból biztonsági mentést.
Én nem csináltam.., igaz még kezdeti stádiumban van az oldal. Most még nem akkora gáz akár újra is építeni az egészet..

De akkor neked csak annyi volt, hogy a phpmyadminban az eredeti karaktersorozatokat beírtad és ezzel megoldódott?

És csináltál más biztonsági intézkedést?

Több
10 éve 7 hónapja - 10 éve 7 hónapja #1864 Írta: Zotius

summerwind írta: De akkor neked csak annyi volt, hogy a phpmyadminban az eredeti karaktersorozatokat beírtad és ezzel megoldódott?
És csináltál más biztonsági intézkedést?

1.) Igen;
2.) Nem :) Pontosabban: Próbálkoztam az EasyCalcCheck+ telepítésével, ami jó is lett volna, csak a regisztrációs form-on a gomb alá lógott, s így nem lehetett kitölteni, úgyhogy eltávolítottam. Felhasználóim kaptak új azonosítót és jelszót és kész.

Ha hasznos volt a hozzászólásom számodra, nyugodtan megnyomhatod lent a „Köszönet” gombot :)
Utolsó szerkesztés: 10 éve 7 hónapja Zotius által.

Több
10 éve 7 hónapja #1865 Írta: summerwind
Azért jó volna tudni, hogy mi okozza és hogyan lehet biztosan elkerülni a jövőben.

Több
10 éve 7 hónapja #1866 Írta: Isodius
Én is jártam így, a mai napig nem tudom, hogyan történhetett.
A helyreállítás viszont egyszerű volt. A LazyDbBackup beépülővel napi mentést készítek az adatbázisról, így az előző napi mentésből exportáltam a felhasználókat, majd importáltam az éles adatbázisba. A felhasználók semmit nem vettek észre az egész történetből.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: summerwind