Kereskedelmi és bolt bővítmények

Virtuemart legördülő select vásárlói mező érték megadási probléma

Több
2 éve 1 hónapja #16837 Írta: kovacshazi
Egy korábbi hozzászólásban em emlegetett CMS esetében is gyakorlatilag úgy tekintheted, hogy fizetős. Ha egyre gondolunk akkor abban egy komplex, a Joomla modulkezelését lehetővé tevő megoldás szinte nem létezik. Ezért szinte mindenki valamilyen Page Buildert használ, ami ha ténylegesen használni akarod akkor a fizetős verziók szükségesek ehhez.

Emiatt szeretem sokkal jobban a Joomlat, mert itt a modulok elég rugalmasan kezelhetők, a sablon felülírással meg gyakorlatilag minden megoldható. ezek a meg nem nevezett CMS.ben sokkal nehézkesebbek.

Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhez, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu

Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu
A következő felhasználók mondtak köszönetet: kristofkata

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2 éve 1 hónapja #16839 Írta: csicsa55
Bocsánat, hogy szétoffoljuk ezt a szálat, de már mindegy.

Igaz meg nem nevezett cmst élesben még nem használtam, de olvastam szakermberek véleményét, valamint én is találkoztam a próbálkozások során ezzel azzal és arra a következtetésre jutottam, ha valaha a joomla a fizetős cmsek közé zárkózik fel én akkor is ennél maradok. És ehhez annyira következetesen tartom magam, ha kikötik, hogy a meg nem nevezett CMS-sel szeretnének honlapot, egyszerűen nem vállalom el.

Ezektől függetlenül is, pusztán amiatt a tény miatt, hogy sokan használják, még abszolút hozzá nem értők is, engem elriaszt. A világnézetem azt súgja az soha nem jó irány, amerre a tömeg megy.
Én már rég kiszálltam a használd mindig a legújabb windows operációs rendszert mániából is. 18 éve linuxot használok otthon deszktopon is. Mai napig nem bántam meg. Munkahelyen sajnos kénytelen vagyok a használt szoftverek miatt.
Tehát elmondhatjuk, hogy "hülye linuxb*zi" vagyok (ráadásul abból is egy extrémebb terjesztést használó és nem a mainstream disztribóciókat), akikre jellemző, hogy a Joomlát szidják és a másik CMS-t a drupalt magasztalják az egekig. Nos én m ég ennek a szűk rétegnek is azon vékony szelete közé tartozom, akik mindennak tartják a drupalt, csak jónak nem. Nálam továbbra is a Joomla a nr1.
Ettől függetlenül ha valaki kevésbé jártas, vagy teljesen kezdő és kikéri a véleményemet, biztos nem a Joomlát ajánlom neki. Nehogy utána engem szidjon. Mint ahogy itt sem állok neki, hogy ne Windowst használjatok, mert a Linux sokkal jobb, ami tényleg igaz. De nagyon sok időt bele kell fektetni, hogy az ember jártas legyen benne és minden szoftvert kiváltson, ami a feladataihoz kell. Amúgy ki lehet. Eltekintve pár nagy és extrém szoftverektől. Beleértve a mérnöki tervező szoftvereket.
Azért hoztam fel a Linuxot, mert hasonló a helyzet a Joomlát kezdjek el tanulni vagy Wordpresst. (Na most jól megneveztem).
Csak itt kombináltabb a helyzet. Hogy mindenki megértse egy abszurd példa arra ha Windows vs. Linux helyzetét szeretnénk a Joomla vs. Wordpress-re vetíteni.

A Wordpresst tanítják iskolában az alap de fizetős kiegészítőivel, amik mind fizetősek, de el lehet "lopni". Persze vannak ingyenes pluginok is, amikbe a felhasználók belefutnak, de nem tudják, hogy ezek az ingyenes és jó pluginok megtalálhatók joomlához is. Sőt bizonyos fizetős wp pluginok alternatívái ingyenesen elérhetőek joomlára. Neki állhatnék hirdetni az igét, egypáran át is állnának, aztán lehet idővel szidnának.

Ezért nem javaslok senkinek semmit, ami nem mainstream. Se a joomlát, se a linuxot.

Több
2 éve 1 hónapja #16857 Írta: kristofkata
Húúú, köszönöm a "szétoffolást", azért egy kicsit megnyugodtam :)
Nem örülnék, ha a joomla eltűnne, de sajnos azt tapasztalom, hogy egyre kevésbé veszik számba. Pl.: a legutóbbi, amikor a google analytics-ben néztem a követő kódok integrálásának módjait. Legalább 8 cms-hez le volt írva, a joomla nem volt köztük. Természetesen a wp volt az első helyen.... és folyamatosan azt látom, hogy mindenki azt használja, a joomla-t mintha már nem is ismernék. :(

Több
2 éve 1 hónapja #16858 Írta: csicsa55
Kedves kristofkata!
Nagyon örülök.
Ennek örömére mikor állsz át linuxra?
;)
Akkor jön el számodra az igazi megnyugvás.

Több
2 éve 1 hónapja #16859 Írta: kristofkata
Kedves csicsa55!
Sajnos én egyáltalán nem értek ehhez. Én csak amatőr módon tanulok meg ezt-azt, ami éppen szükséges :)
Igazából szakmailag sokszor fogalmam sincs, mit csinálok, és amikor olvasok róla szakiktól, nem értek belőle semmit, aztán később jövök rá, hogy én is azt csináltam :D
Nekem egy barátom összerakta ezt a gépet, ráraktam a win-t és ennyi... használok corel-t és hasonló butaságokat, és nem merek kockáztatni.