Kereskedelmi és bolt bővítmények

VM kategória szűrő + custom fields kérdés

Több
5 éve 8 hónapja #14671 Írta: wildbiker
VM kategória szűrő + custom fields kérdés téma létrehozva wildbiker által
Sziasztok!

VM - ben készülő katalógushoz keresek megoldást az alábbiakra:

1. vízszintes elrendezésű legördülő ablakos kategória szűrő:

Mellékelek képet is a kinézetről, hasonló az elképzelés:

melléklet nem található

A lényeg, hogy az első választási lehetőség a VM első kategóriája, ha itt választok csak akkor legyen aktív a második választási lehetőség, ami a kiválasztott kategóriákon belüli alkategóriákat mutatja. Keresgéltem már modulokat de nem igazán találok olyat ami teljesen megfelelne.

2. custom fields a kategória oldalon

Ugyanebben a katalógusban szeretnék megjeleníteni a kategória oldalon, egy, a customfields-ben rögzített adatot. Odáig eljutottam, hogy mindet kiiratom, viszont csak 1-et szeretnék (jelenleg 4 van). Van-e erre valamilyen megoldás?

Köszi előre is!

Joomla 3.9.3 + VirtueMart 3.4.2

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
5 éve 8 hónapja #14672 Írta: kovacshazi
kovacshazi válaszolt a következő témában: VM kategória szűrő + custom fields kérdés
Első kérdésre:
extensions.joomla.org/extension/os-virtu...t-dropdown-category/
www.smartaddons.com/joomla-extensions/sj...onsive-joomla-module

A második nem teljesen tiszta, hogy mi is a gond, de szerintem ez egy elég jó VM Custom Fields kereső:
breakdesigns.net/extensions/joomla/custom-filters

Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhez, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu

Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu

Több
5 éve 8 hónapja #14673 Írta: wildbiker
wildbiker válaszolt a következő témában: VM kategória szűrő + custom fields kérdés
Szia!

Köszönöm, viszont sajnos a linkelt modulok nem teljesen felelnek meg, ezeket néztem már én is. A gond az, hogy nagyon sok kategória van (~300 db) és ezek a modulok 1 db lenyíló fülben mutatják az összeset. Ennyi kategóriánál ez már nem igazán átlátható, sőt. Leírom inkább példával, hogy mit szeretnék, akár egyedi fejlesztés is szóba jöhet ha van aki vállal ilyet.

Design: vízszintes elrendezésben, egymás mellett 3 vagy max 4 lenyíló fül.

- Első lenyíló fülön csak a legfelső szintű kategóriák választhatóak.
- Második fülön a kiválasztott legfelső szintű kategóriák alkategóriái
- Harmadik fülön a kiválasztott alkategória kategóriái.

Kicsit pontosabban. Legfelső szinten vannak a termékkategóriák, ebből jelenleg 4 db van, később ez bővülni fog de max 2-3 - al. Ezekben a kategóriákban szerepelnek a márkák külön kategóriában, ebből is csak 5-6 db van. Viszont ezeken belül vannak a típusok, amiből márkánként van ~100 db.
Termékkereső nem szükséges, igazából egy gyors szűrőt szeretnék, ahol konkrétan ki tudjuk választani a keresett termékkategória/márka/géptípust.

Második:

customfields-re nem szeretnék szűrni, sem keresni, hanem a felvitt 4 db saját customfields - ből szeretnék csak 1 db - ot megjeleníteni a kategória oldalon.
pl.: saját customfields - ek:

- alternatív cikkszám: 123456
- felületkezelés: horganyzott
- kivitel: normál

Innen szeretném a kategória oldalon megjeleníteni csak a "kivitel: normál" mezőt. Olyan megoldás találtam, ami az összes cf - et megjeleníti, viszont erre nincs szükségem.

Remélem, kb. érthető amit írtam, köszi a segítséget :)

Több
5 éve 8 hónapja #14674 Írta: kovacshazi
kovacshazi válaszolt a következő témában: VM kategória szűrő + custom fields kérdés
Az elsőre kérdésre nem nagyon tudok megoldást. Egyedileg lehet esetleg megoldni.
A második viszonylag könnyebben megoldható.
Azt az egyedi mezőt amit szeretnél megjeleníteni a kategória oldalon, tedd egy egyedi "Nézet pozíció"-ba pl: "katpoz".
Ezt a katpoz pozícióba tett egyedi mezőt jelenítsd meg a terméklistában az alábbi kóddal:
Code:
shopFunctionsF::renderVmSubLayout('katpoz',array('product'=>$product)); ?>
Ezt a pozíciót azonban a részletes nézetben is meg kell jeleníteni:
Code:
echo shopFunctionsF::renderVmSubLayout('customfields',array('product'=>$this->product,'position'=>'katpoz'));

www.webprogramok.hu

www.joomladay.hu

Több
5 éve 8 hónapja #14677 Írta: wildbiker
wildbiker válaszolt a következő témában: VM kategória szűrő + custom fields kérdés
Szia!

Rendben, az elsőre majd kitalálok valamit. Viszont kérdésem még, hogy hogyan teszem egyedi "Nézet pozíció" - ba az egyedi mezőt? Részletes nézetben megjelenik az összes custom fields, itt nem kell külön csak egyet kiíratni.

Köszi,
wb

Több
5 éve 8 hónapja #14678 Írta: kovacshazi

www.webprogramok.hu

www.joomladay.hu