- Köszönetek: 126
Kereskedelmi és bolt bővítmények
Virtuemart kosár mentése felhasználói profil nélkül
- csezo
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Elit fokozatú fórumozó
-
Kevesebb
Több
5 éve 6 hónapja #13365
Írta: csezo
Ha értékesnek találtad a hozzászólást, azt a "KÖSZÖNÖM" gombbal jelezheted.
Virtuemart kosár mentéses felhasználói profil nélkül téma létrehozva csezo által
Nem tudom létezik-e rá megoldás, de szeretnénk elmenteni egy virtuemart áruházban az elhagyott kosár tartalmát.
Ügyfél kosárba teszi az árut, de mielőtt kifizetné elhagyja az oldalt.
Ha legközelebb visszatér egy emberi időn belül (cél a két hét lenne), akkor az ott várja meg őt.
Erre létezik is kiegészítő, de csakis olyan megoldással találkoztam, hogy ha a felhasználó bejelentkezett (regisztráció után)
A csavar a dologban az, hogy szándékosan nem használ az oldal regisztrációt, mindenki vendégként vásárol (az már egy másik kérdés, hogy miért)
Erre valakinek ötlete?
Ügyfél kosárba teszi az árut, de mielőtt kifizetné elhagyja az oldalt.
Ha legközelebb visszatér egy emberi időn belül (cél a két hét lenne), akkor az ott várja meg őt.
Erre létezik is kiegészítő, de csakis olyan megoldással találkoztam, hogy ha a felhasználó bejelentkezett (regisztráció után)
A csavar a dologban az, hogy szándékosan nem használ az oldal regisztrációt, mindenki vendégként vásárol (az már egy másik kérdés, hogy miért)
Erre valakinek ötlete?
Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
5 éve 6 hónapja - 5 éve 6 hónapja #13366
Írta: Balázs
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Balázs válaszolt a következő témában: Virtuemart kosár mentéses felhasználói profil nélkül
Kérdés, hogy mi alapján tárolja a rendszer adott fehasználót és az ő kosarát, ha nincs profil? Nekem az első gondolatom IP-alapú tárolás, de ez meg nem egyedi. Mi van akkor, ha én egy hét múlva más IP-t kapot a szolgáltatatómtól, akkor hogy kapom vissza a kosaram tartalmát?
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Utolsó szerkesztés: 5 éve 6 hónapja Balázs által.
- csezo
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Elit fokozatú fórumozó
-
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 126
5 éve 6 hónapja #13370
Írta: csezo
csezo válaszolt a következő témában: Virtuemart kosár mentéses felhasználói profil nélkül
Az elv szerintem nem ördöngös: cookie.
Az a konkrét gépen marad, hacsak nem törlik.....
Itt az lenne a kérdés, botlott-e már bele valaki ilyen feladatba?
Az a konkrét gépen marad, hacsak nem törlik.....
Itt az lenne a kérdés, botlott-e már bele valaki ilyen feladatba?
- kovacshazi
-
- Nem elérhető
- Joomla ász
-
- Mindent lehet, csak akarni kell
5 éve 6 hónapja #13372
Írta: kovacshazi
Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhet, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu
Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu
kovacshazi válaszolt a következő témában: Virtuemart kosár mentéses felhasználói profil nélkül
Nem pontosan az amit szeretnél, de ezzel a pluginnal a vevő el tudja küldeni a kosár tartalmát.
www.daycounts.com/shop/virtuemart-3/send-cart-plugin
Egyszer kellett volna egy ügyfélnek akinek kellett volna, de aztán még sem.
Az biztos, hogy regisztráció nélkül működik a link elküldés és ha rákattintok valóban az a kosár tartalma ami volt.
Gondolkozzunk egy kicsit, ha ez egy linkből nekem visszaállítja a saját kosaramat akkor azt valahol csak kell hogy tárolja és utána a linkből vissza tudja állítani. Ha ez igaz akkor már csak azt kell megnézni hol tárolja, hogy azonosít és utána már visszatöltheted a vevőnek a kosarat elküldött link nélkül is.
www.daycounts.com/shop/virtuemart-3/send-cart-plugin
Egyszer kellett volna egy ügyfélnek akinek kellett volna, de aztán még sem.
Az biztos, hogy regisztráció nélkül működik a link elküldés és ha rákattintok valóban az a kosár tartalma ami volt.
Gondolkozzunk egy kicsit, ha ez egy linkből nekem visszaállítja a saját kosaramat akkor azt valahol csak kell hogy tárolja és utána a linkből vissza tudja állítani. Ha ez igaz akkor már csak azt kell megnézni hol tárolja, hogy azonosít és utána már visszatöltheted a vevőnek a kosarat elküldött link nélkül is.
Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhet, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu
Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu
- jemie
-
- Nem elérhető
- Elit fokozatú fórumozó
-
5 éve 5 hónapja #13403
Írta: jemie
Nem kell megköszönni a hozzászólásomat ha úgy gondolod,hogy másnak nem akarsz segíteni.
jemie válaszolt a következő témában: Virtuemart kosár mentéses felhasználói profil nélkül
Tulajdonképpen Te magad írtad meg a választ a kérdésedre. Méghozzá a csoki a lényeg. Ha nem törli a mókus a csokit akkor ha vissza megy a boltba, ott marad neki a kosár tartalma. A kérdés az, hogy meddig (általában 90 nap) illetve, hogy mit jelent a "kosár mentése"?
Nem kell megköszönni a hozzászólásomat ha úgy gondolod,hogy másnak nem akarsz segíteni.