Milyen biztonsági bővítmények javasoltak Joomla 4 alá?

Több
2023 május 31 08:55 #1 Írta: harkaly
Sziasztok!

Joomla 4-hez milyen biztonsági bővítményeket javasoltok?

Joomla 3 alatt ezeket használtam: ByeByeGenerator és AdminExile
Ehhez hasonló van Joomla 4-hez is?

SQL injection ellen tudtok jó bővítményt?

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2023 május 31 11:27 #2 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: Milyen biztonsági bővítmények javasoltak Joomla 4 alá?
Ha jól emlékszem Kovácsházi Gábor régóta a fizetős RSFirewall!-ra esküszik. Ingyenesben az AdminExile helyett jó lehet az Akeeba Admin Tools, a többi megoldást tesztelgetni kellene,

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
A következő felhasználók mondtak köszönetet: harkaly

Több
2023 május 31 15:17 #3 Írta: kovacshazi
kovacshazi válaszolt a következő témában: Milyen biztonsági bővítmények javasoltak Joomla 4 alá?
Fizetősben szerintem valóban jó az RSFirewall:
Free megoldásban segíthet az Akeeba Admin Tools, érdekes mert fizetősként nekem egyébként nem tetszett, ezért maradt az RSFiewall. :)

Korábban használtam és tetszett a Brute Force Stop progi is. Free és van J4-es verzió
extensions.joomla.org/extension/access-a...ty/brute-force-stop/

Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhez, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu

Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu

Több
2023 jún. 01 09:50 #4 Írta: harkaly
harkaly válaszolt a következő témában: Milyen biztonsági bővítmények javasoltak Joomla 4 alá?
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!

Több
2023 jún. 06 15:53 #5 Írta: csicsa55
csicsa55 válaszolt a következő témában: Milyen biztonsági bővítmények javasoltak Joomla 4 alá?
Nekem rémlik mintha az RSFirewall és Akeeba Admin Tools(fizetős) témában lett volna hitvitánk.
Én az összes oldalamon használom a fizetőset. Egyik előnye, hogy elég egy előfizetés és korlátlan domainen/oldalon használható.

Kíváncsi lennék Kovacshazi mi nem tetszett a fizetős változatában? Mivel rosszabb szerinted RSFirewallnál? RSFirewallal nincs tapasztalatom, de a leírás alapján jóval kevesebbet tud Akeebanál.

Több
2023 jún. 08 12:27 #6 Írta: harkaly
harkaly válaszolt a következő témában: Milyen biztonsági bővítmények javasoltak Joomla 4 alá?
Akeeba admin tools használatát javasoljátok vagy a cpanelen az administrator mappa védelme a jobb megoldás?

Akeeba admin tools ingyenes verziója miben tud kevesebbet a fizetőstől?

Több
2023 jún. 08 12:51 #7 Írta: csicsa55
csicsa55 válaszolt a következő témában: Milyen biztonsági bővítmények javasoltak Joomla 4 alá?

Akeeba admin tools ingyenes verziója miben tud kevesebbet a fizetőstől?

1/8-át tudja. De itt le van írva:

www.akeeba.com/products/admin-tools.html

Oldal közepéig scrollozz.

Szerintem kenterbe veri tudásban RSFirewallt. Kovácsházi nem válaszolt, de valószínűnek tartom az nem tetszhetett neki, hogy a program sokoldalúságából adódóan elsőre rendkívül bonyolultnak tűnhet RSFirewall után. Kényelmetlenül túlbonyolítottnak. Mintha egy utasszálító repülőgép műszerfalával kellene boldogulnod egy személygépkocsi után.

Ha viszont nem értelmezi az ember az admin tools dokumentációját, meg tudja magát rendesen szivatni. Alapértelmezetten elég komoly hozzáférés korlátozásokat állít be. Például nem tudsz egy második szuperadmint meg admint csak úgy beállítani. Meg ki is tudod zárni magad adminból. De ilyen esetre pillanatok alatt vissza lehet jutni, mert jól dokumentált meg vannak gyikok/faq-uk.

Szóval lehet Neked RSFirewallt javasolnám inkább így látatlanban, mert egyszerűbb használni. Ha ez Nálad lényeges szempont, akkor ez az egyetlen út. Meg persze, ha csak egy domainre szeretnéd használni. Ha már többre, az ára miatt nagyon nem mindegy.

Akeeba admin tools használatát javasoljátok vagy a cpanelen az administrator mappa védelme a jobb megoldás?

Mindegy. A lényeg, hogy csak egyiket használd, ne egyszerre mindkettőt, mert magadnak kavarsz be vele. Amúgy csak emiatt még nem érdemes akeebát használni, ennél sokkal többre képest.

Több
2023 jún. 09 08:13 #8 Írta: kovacshazi
kovacshazi válaszolt a következő témában: Milyen biztonsági bővítmények javasoltak Joomla 4 alá?
Nem szokásom vitatkozni komponensekről, Neked jobban tetszik az Akeeba Admin Tools rendben.
A repülőgép műszerfal talán kissé túlzás.
Azt gondolom, hogy vannak benne olyan funkciók amelyek bizonyos értelemben feleslegesek, bár lehet azoknak akik nem tudják megoldani jók lehetnek.
Pl:
.htaccess módosítás
redirect
HTTPS
stb.
Ezek AkeebaTools nélkül is megoldhatók.

A biztonsági feladatokat az RSFirevall is megoldja ezen és hasonló szerintem "felesleges" Akeeba Admin Tools tudás nélkül.

www.webprogramok.hu

www.joomladay.hu

Több
2023 jún. 09 08:56 #9 Írta: csicsa55
Nekem sem szándékom vitatkozni. Viszont azoknak az embereknek segíteni igen, akik egyiket sem ismerik. Egyezzünk ki abban akkor, akinek több honlaphoz kell, az anyagi szempontból jobban jár akeebával. Mivel nemhogy nem drágább, hanem több domainnél komoly pénzeket lehet vele megspórolni felőlem tele lehet felesleges funkciókkal. Akkor lehetne ellenérvelni, ha a felesleges funkciók miatt drágább lenne.

Több
2023 jún. 09 09:25 #10 Írta: kovacshazi
RS Firewall-t is telepítheted akárhány oldalra, igaz csak egyhez kapsz supportot és licensz kuklcsot, ez valóban lehet hátránya.

www.webprogramok.hu

www.joomladay.hu