Balázs. Ez szerintem egy hiba az oldalon. Azért nem törlöm, hogy lásd. Amikor rámentem az új téma írására ezt hozta vissza.
Mivel szerintem lenne rá igény, javaslok a tudástárba készíteni egy leírást mik azok a dolgok, amit egy minőségi tárhely szolgáltatótól el lehet várni.
Tovább megyek. Ha ezek a dolgok megfogalmazódnak, nem tudom törvénybe ütközik-e, ha felsorolnák szolgáltatókat, és a velük tapasztalt kellemes-kellemetlen dolgokat. Nyilván nem ilyeneket írnánk, hogy pl az A*-Host egy szar, hanem a véres valóságok, hogy ennek ez az előnye, ez a hátránya stb.
Még tovább megyek. Ez elsősorban az oldal üzemeltetőjének, Balázsnak szól.
Megoldható-e, hogy a kényesebb témájú fórumok olvasása is csak bejelentkezés után legyen elérhető. A megoldhatóságot természetesen nem a technikai kivitelezésen értem, hanem azon, hogy Balázs elveivel nem menne-e szembe ez?
A példában említett szolgáltatót nem véletlenül említem, mert ha Zotius jól informált, de biztosan jól informált, mert megpingeltem (nem zotiust
- csak nőket pingelek és szigorúan a korosztályomat) ez az oldal, a joomlacms.hu is ennél a szolgáltatónál van. (Csak nehogy kiderüljön övé ez a cég)
Megkérem Balázst, hogy amennyiben már az eddigi írásomat is kellemetlennrek tartja, úgy csak eddíg a részig moderálja, mert a többit közösségépítő és hasznos szándékkal teszem.
Felsorolom, hogy szerintem mik azok a technikai feltételek, amiket egy tisztességes webhosting cégtől elvárhatunk:
Elsősorban a biztonsággal kapcsolatos védelmek, szolgáltatások, úgymint:
Webes szolgáltatás:
Vírusvédelem
- Napi mentés az adatbázistól, fájlokról, legalább egy hétre visszamenőleg.
- Védett oldalak opció
- IP alapú FTP csatlakozási védelem (FTP ügyfélkapu): Az ftp-re való csatlakozáshoz CPanelen először be kell jelentkezni, csak azután lehetséges ftp-n csatlakozni és csak 24 órán belül.
- Ingyenes ssl tanusítvány biztosítása legalább alapszinten.
E-mail szolgáltatás:
- Spam szűrés
- Jelszó megváltoztatás lehetősége saját fiókból, és nem CPanelből
Technikai jellegű könnyítések (kényelmi szolgáltatások):
- CPanel. A fent felsorolt és a további funkciók összes beállítása CPanelen keresztül.
- Egyéni php.ini használata. Na jó, ezt nem feltétlenül kell, hogy CPanelen legyen állítható, elég ha fel lehet tölteni ftp-n az oldal gyökerébe. (De erről legyen megfelelő dokumentáció, lásd késöbb.)
- Svédasztal a PHP-t futtató környezet verzióiból.
- Normális dokumentáció. Ezalatt azt értem, hogy mik a pontos paraméterek levelező kliens beállításánál, hogyan elérhető az oldal iseiglenes domainnel, hogyan lehet az egyéni php.init beállítani, amennyiben azt nem CPanelek lehet állígtani stb...
- Statisztika
- Normális mennyiségű tárhelyről küldhető email. Ez igazából a hírlevél küldésnél, meg levlistáknál elengedhetetlen.
Most hirtelen csak ennyi jutott eszembe, de ha valakinek még van valami, eszébe ne jusson visszatartani.
A felsorolt szolgáltatásoknak maradéktalanul eddig csak egy szolgáltató tudott megfelelni, de tudjátok mit. Nem árulom el. Azért se
.
Az a szolgáltató a joomla tárhelyek istene. Maga a csoda. Minőségí tárhely. Na ezekkel a kulcsszavakkal mindent elárultam, aki nem jött rá magától melyikről beszélek, ezekkel a kulcsszavakkal biztosan rátalál.
Ennek a szolgáltatónak egyetlen hátránya van, nem olyan rohadtul olcsó. De akinél meg az olcsóság legfontosabb szempont, nyugodtan megérdemli, hogy pokollá tegyék a feltörésekkel az életét.