- Köszönetek: 0
Miért vannak a Joomla! Átirányítások komponensében furcsa hivatkozások?
- BlackHeart
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Tapasztalt fórumozó
-
Kevesebb
Több
6 éve 4 hónapja #12044
Írta: BlackHeart
BlackHeart válaszolt a következő témában: Miért vannak a Joomla! Átirányítások komponensében furcsa hivatkozások?
A tárhelynek van statisztika funkciója. De az miért ilyen formában "
xy.hu/cloud/assets/a8c30c3b/autocomplete/xcache.php
" jelenik meg az adminban, hogy nem található? Az oldalon nem volt külön statisztika, nem tudok róla.
Másik dolog amit észre vettem most, hogy ezek http hivatkozások. Február óta SSL-el használom az oldalat, https hivatkozásokkal.
Másik dolog amit észre vettem most, hogy ezek http hivatkozások. Február óta SSL-el használom az oldalat, https hivatkozásokkal.
Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
6 éve 3 hónapja #12093
Írta: Balázs
Attól hogy valaki meghív egy hivatkozást, az nem feltétlenül jelent egyet a töréssel. Ha nem használod funkcióját a komponensnek, akkor véleményem szerint, nem érdemes bekapcsolva hagyni, mert teleszemeteli az adatbázist.
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Balázs válaszolt a következő témában: Miért vannak a Joomla! Átirányítások komponensében furcsa hivatkozások?
BlackHeart írta: Az utóbbi időszakban sok az alábbihoz hasonló link jelenik meg a joomla Átirányítások menüjében.
Attól hogy valaki meghív egy hivatkozást, az nem feltétlenül jelent egyet a töréssel. Ha nem használod funkcióját a komponensnek, akkor véleményem szerint, nem érdemes bekapcsolva hagyni, mert teleszemeteli az adatbázist.
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
A következő felhasználók mondtak köszönetet: BlackHeart
- BlackHeart
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Tapasztalt fórumozó
-
Kevesebb
Több
6 éve 3 hónapja #12095
BlackHeart válaszolt a következő témában: Miért vannak a Joomla! Átirányítások komponensében furcsa hivatkozások?
Köszi! Azért használtam ezt a komponenst mert amikor lecseréltem a régi oldalt, Nem kaptam semmilyen hozzáférést, se a tárhelyre se a joomlához, új oldalt raktam össze és ez egyszerűen összeszedte azokat a linkeket amiket a google vagy bárki más használt. De most csak ilyeneket gyűjtöget össze.
Ezeket érdemes valamilyen formában tiltani? Tudom tiltani egyáltalán?
Ezeket érdemes valamilyen formában tiltani? Tudom tiltani egyáltalán?
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
6 éve 3 hónapja #12096
Balázs válaszolt a következő témában: Miért vannak a Joomla! Átirányítások komponensében furcsa hivatkozások?
Ha jól emlékszem, itt csak azok az oldalak kerülnek megjelenítésre, - azokon az oldalakon kívül, amelyeknek te csináltad meg az átirányítását - amelyek mögött nincs tartalom, nem léteznek. Ezekhez optimális esetben hozzárendelhetnél egy létező oldalt, de miután ilyen elárasztásos "támadással" végigszaladnak az oldalakon, csak további munkát generál, növeli az adatbázis méretét. Tiltani az Átirányítás beépülő tiltásával lehet, üríteni pedig, ha sok elem felgyűlt, akkor például a PhpMyAdminban célszerű.
- BlackHeart
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Tapasztalt fórumozó
-
Kevesebb
Több
6 éve 3 hónapja - 6 éve 3 hónapja #12097
Az adatbázisban hol tárolja ezeket? A _redirect_links tábla lesz az? Ezt ha kikapcsoltam a beépülőt akkor leüríthetem?
Utolsó szerkesztés: 6 éve 3 hónapja BlackHeart által.
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
6 éve 3 hónapja #12098
Igen, ha jól emlékszem az a tábla. Ha régóta be van kapcsolva, akkor valószínűleg már terebélyesre hízta magát.