- Köszönetek: 0
Miért vannak a Joomla! Átirányítások komponensében furcsa hivatkozások?
- BlackHeart
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Senior Member
-
Kevesebb Több
2017 máj. 25 13:36 #1 Írta: BlackHeart
Miért vannak a Joomla! Átirányítások komponensében furcsa hivatkozások? téma létrehozva BlackHeart által
Sziasztok!
Átvettem egy oldal üzemeltetését, amit újra építettem joomla alatt. Ez kb 2 éve volt.
Az utóbbi időszakban sok az alábbihoz hasonló link jelenik meg a joomla Átirányítások menüjében. Ezek miért lehetnek? Valaki próbálkozhat az oldal feltörésével?
A Search Console-ben ezek nem jelennek meg, a google nem szól érte.
cloud/assets/a8c30c3b/autocomplete/xcache.php
bk/libraries/joomla/crypt/password/config.php
bk/administrator/components/com_admin/postinstall/update.php
dlwun.php
d/images/gallery/getservbyport.php.
Segítséget előre is köszönöm!
Átvettem egy oldal üzemeltetését, amit újra építettem joomla alatt. Ez kb 2 éve volt.
Az utóbbi időszakban sok az alábbihoz hasonló link jelenik meg a joomla Átirányítások menüjében. Ezek miért lehetnek? Valaki próbálkozhat az oldal feltörésével?
A Search Console-ben ezek nem jelennek meg, a google nem szól érte.
bk/libraries/joomla/crypt/password/config.php
bk/administrator/components/com_admin/postinstall/update.php
dlwun.php
Segítséget előre is köszönöm!
Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!
- jemie
-
- Nem elérhető
- Elite Member
-
2017 máj. 25 13:50 #2 Írta: jemie
Nem kell megköszönni a hozzászólásomat ha úgy gondolod,hogy másnak nem akarsz segíteni.
jemie válaszolt a következő témában: Miért vannak a Joomla! Átirányítások komponensében furcsa hivatkozások?
Nem csak próbálkozott de ha ott vannak akkor be is jutott.
A getservbyport.php. pl szerver adatokat,adatbázis adatokat illetve hálózati adatokat továbbít.
Érdemes lenne kitakarítani a könyvtárakat és frissíteni mindent amit lehet. Ha két éve nem nyúltál hozzá akkor szerintem örülhetsz,hogy még csak ennyi a baj.
A getservbyport.php. pl szerver adatokat,adatbázis adatokat illetve hálózati adatokat továbbít.
Érdemes lenne kitakarítani a könyvtárakat és frissíteni mindent amit lehet. Ha két éve nem nyúltál hozzá akkor szerintem örülhetsz,hogy még csak ennyi a baj.
Nem kell megköszönni a hozzászólásomat ha úgy gondolod,hogy másnak nem akarsz segíteni.
- BlackHeart
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Senior Member
-
Kevesebb Több
2017 máj. 25 13:55 #3 Írta: BlackHeart
BlackHeart válaszolt a következő témában: Miért vannak a Joomla! Átirányítások komponensében furcsa hivatkozások?
Nincsenek ilyen fájlok, se könyvtárak. A jomlát és a bővítményeket pedig rendszeresen frissítem.
- jemie
-
- Nem elérhető
- Elite Member
-
2017 máj. 25 14:11 - 2017 máj. 25 14:13 #4 Írta: jemie
dlwun.php ez sem része a joomlának.
jemie válaszolt a következő témában: Miért vannak a Joomla! Átirányítások komponensében furcsa hivatkozások?
dlwun.php ez sem része a joomlának.
Utolsó szerkesztés: 2017 máj. 25 14:13 jemie által.
- BlackHeart
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Senior Member
-
Kevesebb Több
2017 máj. 25 14:13 - 2017 máj. 25 14:16 #5 Írta: BlackHeart
BlackHeart válaszolt a következő témában: Miért vannak a Joomla! Átirányítások komponensében furcsa hivatkozások?
Egyik sem része a jooomlának, de ahogy írtam egyik fájl vagy könyvtár sem létezik a szerveren.
Az admin felületen az Átirányítások menüben szerepelnek. Az szedi össze őket.
Átnéztem a korábbi mentéseket és ott sem találtam ilyen könyvtárakat, vagy fájlokat.
Az admin felületen az Átirányítások menüben szerepelnek. Az szedi össze őket.
Átnéztem a korábbi mentéseket és ott sem találtam ilyen könyvtárakat, vagy fájlokat.
Utolsó szerkesztés: 2017 máj. 25 14:16 BlackHeart által.
- jemie
-
- Nem elérhető
- Elite Member
-
2017 máj. 25 14:22 #6 Írta: jemie
Mondjuk így már tisztább a dolog.
Ez pl:
AWSTATS DATA FILE statisztikai adatokat jelenít meg.
Lehetséges,hogy a tárhelyen tudsz statisztikát nézni?
Mondjuk akkor sem kellene megjelenni átirányításban.
Ez pl:
AWSTATS DATA FILE statisztikai adatokat jelenít meg.
Lehetséges,hogy a tárhelyen tudsz statisztikát nézni?
Mondjuk akkor sem kellene megjelenni átirányításban.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: BlackHeart
- BlackHeart
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Senior Member
-
Kevesebb Több
2017 máj. 25 14:35 #7 Írta: BlackHeart
A tárhelynek van statisztika funkciója. De az miért ilyen formában "xy.hu/cloud/assets/a8c30c3b/autocomplete/xcache.php" jelenik meg az adminban, hogy nem található? Az oldalon nem volt külön statisztika, nem tudok róla.
Másik dolog amit észre vettem most, hogy ezek http hivatkozások. Február óta SSL-el használom az oldalat, https hivatkozásokkal.
Másik dolog amit észre vettem most, hogy ezek http hivatkozások. Február óta SSL-el használom az oldalat, https hivatkozásokkal.
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
2017 máj. 30 08:31 #8 Írta: Balázs
Attól hogy valaki meghív egy hivatkozást, az nem feltétlenül jelent egyet a töréssel. Ha nem használod funkcióját a komponensnek, akkor véleményem szerint, nem érdemes bekapcsolva hagyni, mert teleszemeteli az adatbázist.
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Balázs válaszolt a következő témában: Miért vannak a Joomla! Átirányítások komponensében furcsa hivatkozások?
BlackHeart írta: Az utóbbi időszakban sok az alábbihoz hasonló link jelenik meg a joomla Átirányítások menüjében.
Attól hogy valaki meghív egy hivatkozást, az nem feltétlenül jelent egyet a töréssel. Ha nem használod funkcióját a komponensnek, akkor véleményem szerint, nem érdemes bekapcsolva hagyni, mert teleszemeteli az adatbázist.
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
- BlackHeart
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Senior Member
-
Kevesebb Több
2017 máj. 30 09:21 #9 Írta: BlackHeart
Köszi! Azért használtam ezt a komponenst mert amikor lecseréltem a régi oldalt, Nem kaptam semmilyen hozzáférést, se a tárhelyre se a joomlához, új oldalt raktam össze és ez egyszerűen összeszedte azokat a linkeket amiket a google vagy bárki más használt. De most csak ilyeneket gyűjtöget össze.
Ezeket érdemes valamilyen formában tiltani? Tudom tiltani egyáltalán?
Ezeket érdemes valamilyen formában tiltani? Tudom tiltani egyáltalán?
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
2017 máj. 30 10:46 #10 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: Miért vannak a Joomla! Átirányítások komponensében furcsa hivatkozások?
Ha jól emlékszem, itt csak azok az oldalak kerülnek megjelenítésre, - azokon az oldalakon kívül, amelyeknek te csináltad meg az átirányítását - amelyek mögött nincs tartalom, nem léteznek. Ezekhez optimális esetben hozzárendelhetnél egy létező oldalt, de miután ilyen elárasztásos "támadással" végigszaladnak az oldalakon, csak további munkát generál, növeli az adatbázis méretét. Tiltani az Átirányítás beépülő tiltásával lehet, üríteni pedig, ha sok elem felgyűlt, akkor például a PhpMyAdminban célszerű.