- Köszönetek: 1
Oldalaim egyik napról a másikra nem biztonságosak, mi a teendő?
- bagater
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Senior Member
-
Kevesebb Több
2017 márc. 24 09:35 #1 Írta: bagater
Oldalaim egyik napról a másikra nem biztonságosak, mi a teendő? téma létrehozva bagater által
Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!
- Zotius
-
- Nem elérhető
- Joomla ász
-
2017 márc. 24 09:40 - 2017 márc. 24 09:42 #2 Írta: Zotius
Ha hasznos volt a hozzászólásom számodra, nyugodtan megnyomhatod lent a „Köszönet” gombot
Zotius válaszolt a következő témában: Oldalaim egyik napról a másikra nem biztonságosak, mi a teendő?
Az utóbbi hetek óta, a https protokollal nem rendelkező, tehát http protokollon üzemelő oldalak "nem biztonságos" minősítésűek.
Szerezz be oldaladhoz az oldal https működéséhez szükséges SSL tanúsítványt (fizess elő egy ilyen szolgáltatásra), és a hitelesítés szolgáltató által leírtak szerint telepítsd azt.
Szerezz be oldaladhoz az oldal https működéséhez szükséges SSL tanúsítványt (fizess elő egy ilyen szolgáltatásra), és a hitelesítés szolgáltató által leírtak szerint telepítsd azt.
Ha hasznos volt a hozzászólásom számodra, nyugodtan megnyomhatod lent a „Köszönet” gombot

Utolsó szerkesztés: 2017 márc. 24 09:42 Zotius által.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: bagater
- freepetya
-
- Nem elérhető
- Elite Member
-
2017 márc. 24 09:50 #3 Írta: freepetya
freepetya válaszolt a következő témában: Oldalaim egyik napról a másikra nem biztonságosak, mi a teendő?
A tárhely szolgáltatók többsége már költség nélkül biztosítja az SSL-t.
- Zotius
-
- Nem elérhető
- Joomla ász
-
2017 márc. 24 10:16 #4 Írta: Zotius
Zotius válaszolt a következő témában: Oldalaim egyik napról a másikra nem biztonságosak, mi a teendő?
Valóban, de csak az "önaláírt" tanúsítvány ingyenes, a hitelesítésszolgáltató által kiadott tanúsítvány viszont pénzbe kerül.
Az "önaláírt" tanúsítvány pedig a böngészőben figyelmeztetést fog generálni, hogy a tanúsítvány nem megbízható. Ez pedig a nem hozzáértő júzernek problémás lehet, mert nem tudja mit jelent a figyelmeztetés.
Az egyszerűbb, csak egy domainra érvényes tanúsítványok viszonylag olcsók, a "komolyabbak", amelyek a tanúsított domain aldomainjeire is érvényesek (és nem csak a "fő" domainra), azok árban eltérőek.
Az egyes típusok közötti különbségek megértéséhez érdemes ellátogatni a NetLock Kft honlapjára.
Magáncélra megfelelő, olcsóbb tanúsítványt azonban nem tőlük, hanem más helyről érdemes beszerezni.
Az "önaláírt" tanúsítvány pedig a böngészőben figyelmeztetést fog generálni, hogy a tanúsítvány nem megbízható. Ez pedig a nem hozzáértő júzernek problémás lehet, mert nem tudja mit jelent a figyelmeztetés.
Az egyszerűbb, csak egy domainra érvényes tanúsítványok viszonylag olcsók, a "komolyabbak", amelyek a tanúsított domain aldomainjeire is érvényesek (és nem csak a "fő" domainra), azok árban eltérőek.
Az egyes típusok közötti különbségek megértéséhez érdemes ellátogatni a NetLock Kft honlapjára.
Magáncélra megfelelő, olcsóbb tanúsítványt azonban nem tőlük, hanem más helyről érdemes beszerezni.

A következő felhasználók mondtak köszönetet: bagater, Gypo
- freepetya
-
- Nem elérhető
- Elite Member
-
2017 márc. 24 11:47 #5 Írta: freepetya
freepetya válaszolt a következő témában: Oldalaim egyik napról a másikra nem biztonságosak, mi a teendő?
Nálam semmilyen biztonsági figyelmeztetést nem generál, megbízhatónak írja az oldalt. Azt használom amit a tárhely szolgáltató ingyenesen biztosít.
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
2017 márc. 24 12:12 #6 Írta: Balázs
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Balázs válaszolt a következő témában: Oldalaim egyik napról a másikra nem biztonságosak, mi a teendő?
Freepetya, szolgáltatónként eltérő, hogy mi fér bele az adott csomagba.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Zotius, bagater
- freepetya
-
- Nem elérhető
- Elite Member
-
2017 márc. 24 12:50 #7 Írta: freepetya
Nyilván, ez nem is volt kérdés.

- jemie
-
- Nem elérhető
- Elite Member
-
2017 márc. 24 18:07 #8 Írta: jemie
Nem kell megköszönni a hozzászólásomat ha úgy gondolod,hogy másnak nem akarsz segíteni.
jemie válaszolt a következő témában: Oldalaim egyik napról a másikra nem biztonságosak, mi a teendő?
Na igen, végignéztem a fizetős ssl szolgáltatásokat 5-10 ezer forint között mozog. még ha 10 ezer is szerintem ennyi belefér...
Nem kell megköszönni a hozzászólásomat ha úgy gondolod,hogy másnak nem akarsz segíteni.
- bagater
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Senior Member
-
Kevesebb Több
- Köszönetek: 1
2017 márc. 28 10:04 - 2017 márc. 28 10:06 #9 Írta: bagater
bagater válaszolt a következő témában: Oldalaim egyik napról a másikra nem biztonságosak, mi a teendő?
Sziasztok!
Miközben keresgéltem találtam egy oldalt, ahol ötleteket adtak az átirányításra.
prog.hu/tudastar/181079/htaccess-atiranyitas-mindent-https-re
Valamennyit kipróbáltam és az alábbi működik az egyik szerveren (000webhost.com)
.htaccess file-ba beírtam:
RewriteEngine on
RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
RewriteRule ^(.*)$ weboldalad.hu/$1 [R,L]
(lehetőleg ANSI kódolással)
Az érdekessége, hogy a magyar fizetős szerveren valamiért nem működik egyik sem.
Gabi
Miközben keresgéltem találtam egy oldalt, ahol ötleteket adtak az átirányításra.
prog.hu/tudastar/181079/htaccess-atiranyitas-mindent-https-re
Valamennyit kipróbáltam és az alábbi működik az egyik szerveren (000webhost.com)
.htaccess file-ba beírtam:
RewriteEngine on
RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
RewriteRule ^(.*)$ weboldalad.hu/$1 [R,L]
(lehetőleg ANSI kódolással)
Az érdekessége, hogy a magyar fizetős szerveren valamiért nem működik egyik sem.
Gabi
Utolsó szerkesztés: 2017 márc. 28 10:06 bagater által.
- freepetya
-
- Nem elérhető
- Elite Member
-
2017 márc. 28 11:09 - 2017 márc. 28 11:10 #10 Írta: freepetya
Joomla oldal esetében miután a szerveren a tanúsítvány be van állítva elég, ha admin oldalon a globális beállításoknál a kiszolgáló fülön a HTTPS kényszerítést bekapcsolod.
Utolsó szerkesztés: 2017 márc. 28 11:10 freepetya által.