Mi a teendő, hogy ne törjék fel újra az oldalam?

• tudatlan
  • tudatlan profilkép Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
9 éve 9 hónapja - 9 éve 9 hónapja #6638 Írta: tudatlan
Mi a teendő, hogy ne törjék fel újra az oldalam? téma létrehozva tudatlan által
Sziasztok!
Ma jelezte a szolgáltató, hogy feltörték a weboldalunkat és elhelyeztek ott egy admin.php nevű fájlt, amit időnként lefuttattak, ami pedig több 1000 spamet küldött szét a világban alkalmanként. A bejelentkezések Oroszországból, Hollandiából, Franciaországból, stb történtek. (log ban lévő IP cím alapján... tudom megváltoztatható, meg proxy...)
A kérdés igazából az, hogy hogyan tudom megakadályozni a későbbiekben ezt, illetve eleve hogyan jöhetett létre?
Az oldal gyakorlatilag szeptemberben kezdett készülni, az első nyom a logban szeptember 3. (Lehet maga a Joomla a ludas?) (2.5.27-es joomla, mert PHP gondok miatt 3.x nem mehet)
Amit megtettünk: a kérdéses fájl kivettük a www mappából, hogy legalább futtatni ne lehessen, váltottunk jelszót.
Lehet olyat, hogy admin felületen a bejelentkezést csak egy bizonyos IP tartományból engedjen? pl Magyarország.
Utolsó szerkesztés: 9 éve 9 hónapja tudatlan által.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
9 éve 9 hónapja #6642 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: Mi a teendő, hogy ne törjék fel újra az oldalam?
Először is egy tiszta biztonsági másolatból érdemes egy példányt visszaállítani. A Joomla! 3.3.6-ra való frissítés erősen ajánlott, ha nem tudják biztosítani a feltételeket, akkor tovább kell költözni.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu

• tudatlan
  • Látogató
  • Látogató
9 éve 9 hónapja #6643 Írta: tudatlan
tudatlan válaszolt a következő témában: Mi a teendő, hogy ne törjék fel újra az oldalam?
Az a bajom, hogy
1. Nincs tiszta biztonsági másolat, mert gyakorlatilag nem is volt weboldal (szeptember3) már történt belépés
2. Ígéretet kaptam, hogy a héten felfrissítik a PHP-t és akkor mehet a frissebb Joomla!

Kérdés, ha nem tiszta az oldal, akkor mire megyek vele...

Több
9 éve 9 hónapja #6662 Írta: csicsa55
csicsa55 válaszolt a következő témában: Mi a teendő, hogy ne törjék fel újra az oldalam?
Komolyan mondom én nem értem Ti milyen ratyi tárhely-szolgáltatókat fogtok ki. Nekem még egy oldalamat sem törték fel hat év alatt. Mondom ezt úgy, hogy amikor elkezdtzem foglalkozni a joomlával, a legelső az 1.5.9-es volt, és annyira nem értettem hozzá, hogy a biztonságossá tételét akkori tudatlanságom miatt oly mértékben leszartam, hogy egy jó évig még csak a frissítéseket sem tettem fel. Admin oldalt nem volt elrejtve, a felhasználónevem természetesen admin volt és még captchát sem használtam. Persze buzgón küldték a rendszerüzeneteket, hogy frissítsem, de nem foglalkoztam vele. Azért elárulom, mert gondolom már megöl titeket a kíváncsiság, ez a joomlatárhely. Merem állítani, ez a legkirályabb és talán egyben a legdrágább tárhelyszolgáltató kis hazánkban. Azt beláttam, hogy annak ellenére, hogy űberelhetetlen, a horrorisztikus ára miatt szakítottam velük és egy picit olcsóbb helyre vittem az oldalaimat, ahol ugyanazért a pénzért ötször akkora tárhelyet kaptam, és azóta is megelégedéssel használom. Azóta természetesen komoly hangsúlyt fektetek a biztonságra, de a sok közül van egy oldal, ami azóta is csak az 1.5-ös joomlát használja, igaz a legutolsó kiadást, és itt szintén semmi védelmet nem állítottam be. Direkt. Kicsit várom már, hogy feltörjék, mert hiába figyelmeztettem a tulajt, hogy frissíteni kéne, meg kitalálok Neki egy okos árat, a füle botját sem mozgatja. Tehát gyakorlatilag már öt éve fent van azon a bizonyos szerveren kitéve mindenféle veszélynek és azóta sem törték fel. Reklámot nem csinálok a cégnek, mert nekem ezért nem fizet. Annyit elárulok, hogy székesfehérvári és nem a gyümölcsék. Szóval én azt mondom, akinek feltörik az oldalát az meg is érdemli, mert valami ingyenes vagy nagyon ocsó ratyi garázscéggel vagy vállalkozóval kötött szerződést. De szívesen fogadom a cáfolatokat.

• tudatlan
  • Látogató
  • Látogató
9 éve 9 hónapja #6664 Írta: tudatlan
tudatlan válaszolt a következő témában: Mi a teendő, hogy ne törjék fel újra az oldalam?
Konkrétan iskoláról van szó, Sulinet és a NIIF által üzemeltetett szervereken van a weboldal.

• tudatlan
  • Látogató
  • Látogató
9 éve 9 hónapja #6665 Írta: tudatlan
Leírásod alapján elkezdtem a migrálást, viszont a felajánlott 3.3.6-os Joomla!-nak nem elég a PHP. Üzemeltető azt mondta, hogy a 3.2.7 még jó lenne. Hogyan tudnám rábírni a Joomla!-t arra, hogy ne a legfrissebbre migráljon, hanem egy korábbira