- Köszönetek: 0
karakterkódolás + adatbázis felhasználói kérdés
- cstom
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
2018 máj. 30 08:47 #1 Írta: cstom
karakterkódolás + adatbázis felhasználói kérdés téma létrehozva cstom által
Üdv mindenkinek!
Sok fórumot, videót végigzongoráztam már, de egyértelmű választ nem találtam a kérdésemre. Két dolog lenne:
1. Localhost környezetben a legfrissebb xampp-win32-7.2.5-0-VC15-installer használatával szeretnék létrehozni egy Joomla 3.8.8 verziójú magyar oldalt, melyet később feltöltenék a webre. Az első kérdésem az lenne, hogy a phpmyadmin-ban az adatbázis létrehozásakor milyen karakterkódolást válasszak? Láttam már utf8_hungarian_ci -t, utf8_bin -t, sőt olyat is aki "Illesztésen" hagyta. Melyik lenne a megfelelő? (esetleg miért?)
2. A második kérdésemre is láttam már több verziót. A Joomla telepítése előtt hozzak létre a phpmyadminban új felhasználót az adatbázisomhoz, vagy elég az alapértelmezett "root" felhasználó jelszó nélkül? Gondolom ha feltöltöm majd egyszer a webre, akkor ott így is úgy is át kell írni majd vmit a tárhelyszolgáltató adatbáziskezelő felhasználónévre + jelszóra.) Vagy rosszul értelmezem?
Sok fórumot, videót végigzongoráztam már, de egyértelmű választ nem találtam a kérdésemre. Két dolog lenne:
1. Localhost környezetben a legfrissebb xampp-win32-7.2.5-0-VC15-installer használatával szeretnék létrehozni egy Joomla 3.8.8 verziójú magyar oldalt, melyet később feltöltenék a webre. Az első kérdésem az lenne, hogy a phpmyadmin-ban az adatbázis létrehozásakor milyen karakterkódolást válasszak? Láttam már utf8_hungarian_ci -t, utf8_bin -t, sőt olyat is aki "Illesztésen" hagyta. Melyik lenne a megfelelő? (esetleg miért?)
2. A második kérdésemre is láttam már több verziót. A Joomla telepítése előtt hozzak létre a phpmyadminban új felhasználót az adatbázisomhoz, vagy elég az alapértelmezett "root" felhasználó jelszó nélkül? Gondolom ha feltöltöm majd egyszer a webre, akkor ott így is úgy is át kell írni majd vmit a tárhelyszolgáltató adatbáziskezelő felhasználónévre + jelszóra.) Vagy rosszul értelmezem?
Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
2018 máj. 30 17:26 #2 Írta: Balázs
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Balázs válaszolt a következő témában: karakterkódolás + adatbázis felhasználói kérdés
1. A Joomla! a telepítéskor létrehozza a megfelelőt, neked nem kell a beállítással törődnöd.
2. Teljesen más, csak a saját gépeden marad a root felhasználó.
2. Teljesen más, csak a saját gépeden marad a root felhasználó.
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
- cstom
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
-
Kevesebb Több
- Köszönetek: 0
2018 máj. 30 20:37 #3 Írta: cstom
cstom válaszolt a következő témában: karakterkódolás + adatbázis felhasználói kérdés
Köszönöm a választ! Alapból vmi latin kódolást akar magától.