0 Using $this when not in object context
- Lacite
-
Témaindító
- Látogató
-
2018 máj. 24 21:17 #1 Írta: Lacite
0 Using $this when not in object context téma létrehozva Lacite által
Tegnap reggel kaptam a Joomla!org.-tól az értesítést, hogy a 3.8.7 verzióról frissíthetek 3.8.8.-ra. Ilyenkor az emberfia méltányolja az okosabb érvelését, hát beléptem az admin felületre és elindítottam a frissítést. A szokásos módon lefutott a dolog, kiléptem, megnéztem a weblapot, OK minden... Talán egy órával később (10 körül) eszembe jutott, hogy egy cikket fel kell rakni egy már meglevő menübe, hát gyorsan azt is megcsináltam.
Délután fél 6 körül ültem ismét az asztali PC-hez, és szokás szerint ránéztem a honlapra... Az itt látható kép fogadott...

Tudna valaki segíteni abban, hogy hogyan lehet helyrehozni ezt a hibát? (Fogalmam sincs, mi ez, eddig soha nem is láttam ilyet... )
Előre is köszönöm!
Délután fél 6 körül ültem ismét az asztali PC-hez, és szokás szerint ránéztem a honlapra... Az itt látható kép fogadott...

Tudna valaki segíteni abban, hogy hogyan lehet helyrehozni ezt a hibát? (Fogalmam sincs, mi ez, eddig soha nem is láttam ilyet... )
Előre is köszönöm!
Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
Kevesebb Több
2018 máj. 25 21:30 #2 Írta: Balázs
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Balázs válaszolt a következő témában: 0 Using $this when not in object context
Célszerű lenne a hibakiíratás szintjét magasabbra venni, hogy ha van további hibaüzenet az meg tudjon jelleni: Joomla! adminisztráció -> Rendszer -> Globál konfiguráció -> Kiszolgáló -> Kiszolgáló beállításai -> Hibajelentés -> Maximális
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
- Lacite
-
Témaindító
- Látogató
-
2018 máj. 26 04:20 #3 Írta: Lacite
Lacite válaszolt a következő témában: 0 Using $this when not in object context
- Lacite
-
Témaindító
- Látogató
-
2018 máj. 27 19:33 #4 Írta: Lacite
Úgy tűnik, erre a hibára senkinek nincs megoldás-javaslata... 
Vagy annyira ritka, vagy annyira súlyos... ?

Vagy annyira ritka, vagy annyira súlyos... ?
- freepetya
-
- Nem elérhető
- Elite Member
-
2018 máj. 28 09:39 #5 Írta: freepetya
freepetya válaszolt a következő témában: 0 Using $this when not in object context
Próbáld azt a cikket levenni amit legutóbb feltettél és a hiba utána jelentkezett. Próbáld alap sablonnal.
- Lacite
-
Témaindító
- Látogató
-
2018 máj. 28 10:23 #6 Írta: Lacite
Kösz a jó szándékot... 
Sajnos, semmi eredmény. Levettem a cikket, kiiktattam még azt a menüt is, ahova bekerült, megpróbáltam az alap sablonnal, másik sablonnal, de az eredmény változatlan. Ugyanez a hibaüzenet jelenik meg. Nem lehetséges, hogy a Jooomla! 3.8.7. után felrakott 8-as frissítésben van/volt a hiba?
Sokféle hibával találkoztam már, de ezt még sosem láttam. A Google ad ugyan egy csomó - számomra érthetetlen és megfejthetetlen - ajánlatot és „segítséget" ehhez a hibához, de ahhoz nyilván programozónak kellene lenni, nem ilyen laikus adminnak...
A frissítést meg visszaállítani nyilván nem tudom, vagy nem is lehet...?
Végső esetben segíthetne a teljes törlés és egy korábbi mentés felrakása az Akeeba_backup, illetve a Kickstart_core segítségével?
Erről van-e valami szakvélemény?

Sajnos, semmi eredmény. Levettem a cikket, kiiktattam még azt a menüt is, ahova bekerült, megpróbáltam az alap sablonnal, másik sablonnal, de az eredmény változatlan. Ugyanez a hibaüzenet jelenik meg. Nem lehetséges, hogy a Jooomla! 3.8.7. után felrakott 8-as frissítésben van/volt a hiba?
Sokféle hibával találkoztam már, de ezt még sosem láttam. A Google ad ugyan egy csomó - számomra érthetetlen és megfejthetetlen - ajánlatot és „segítséget" ehhez a hibához, de ahhoz nyilván programozónak kellene lenni, nem ilyen laikus adminnak...
A frissítést meg visszaállítani nyilván nem tudom, vagy nem is lehet...?
Végső esetben segíthetne a teljes törlés és egy korábbi mentés felrakása az Akeeba_backup, illetve a Kickstart_core segítségével?
Erről van-e valami szakvélemény?
- freepetya
-
- Nem elérhető
- Elite Member
-
2018 máj. 28 11:31 - 2018 máj. 28 11:34 #7 Írta: freepetya
freepetya válaszolt a következő témában: 0 Using $this when not in object context
A tárhelyszolgáltatót még megkérdezheted, hátha tudnak segíteni. Lehetséges, hogy náluk van valami hiba, vagy változott valami beállítás. Esetleg még a nyelvi beállításokat ellenőrizd, látom mindenképpen /hu ra irányít. Van magyar kezdőoldal?
Utolsó szerkesztés: 2018 máj. 28 11:34 freepetya által.
- Lacite
-
Témaindító
- Látogató
-
2018 máj. 28 11:51 #8 Írta: Lacite
A tárhelyszolgáltatóval már 2006 óta jó együttműködésben vagyok, azóta van náluk ennek az oldalnak a tárhelye.
Természetesen, a hiba felmerülését követően már másnap megkerestem őket, adtak is egy tippet, de az sem járt eredménnyel.
Egyébként az a tervem, hogy az itt kapott segítő véleményeket továbbítsam feléjük, hátha találunk valami jó megoldást (mielőtt a mentett anyag újratelepítése maradna)...
Magyar kezdőoldal? Volt, amíg ez a hibaüzenet meg nem jelent, most ez a kezdő...

Egyébként az a tervem, hogy az itt kapott segítő véleményeket továbbítsam feléjük, hátha találunk valami jó megoldást (mielőtt a mentett anyag újratelepítése maradna)...
Magyar kezdőoldal? Volt, amíg ez a hibaüzenet meg nem jelent, most ez a kezdő...

- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
2018 máj. 28 12:18 - 2018 máj. 28 12:22 #9 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: 0 Using $this when not in object context
Az egyik fórumon olvastam egy ilyet: "The error '0 - Using $this when not in object context' is most likely caused by a third party extension, which does not support PHP 7"
Tipp: PHP verzió váltást (7.x -> 5.6) próbáltad már?
Tipp: PHP verzió váltást (7.x -> 5.6) próbáltad már?
Utolsó szerkesztés: 2018 máj. 28 12:22 Balázs által.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Lacite
- freepetya
-
- Nem elérhető
- Elite Member
-
2018 máj. 28 12:18 #10 Írta: freepetya
A hibaüzenet erősen PHP hibára utal, lehet, hogy változott a tárhelyeden a PHP verzió és valamelyik bővítmény elhasal. A joomla alaprendszer frissítése biztosan nem okozhatja ezt a problémát. Így csak találgatunk. Ha gondolod küldj privátban admin hozzáférést és szívesen megnézem.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Lacite