Nincs főoldal

Több
6 éve 6 hónapja #11578 Írta: szathmary07
Nincs főoldal téma létrehozva szathmary07 által
Sziasztok!

Tegnap elkezdtem csinálni egy honlapot Joomla 3.6-tal, és olyan problémába futottam, amit még sosem láttam ez előtt. Teljesen mindegy, hogy a menüben melyik menüpontot jelölöm alapértelmezettnek, az a menüpont megszűnik működni, az weblap pedig egy üres oldallal indul, ami mindössze kiírja, hogy "FŐLAP". Azt vettem észre, hogy az a menüpont, amit kijelölök alapértelmezettnek, a ../index.php/hu címre linkel, míg a többi a ../index.php/hu/valami címre. Ha egy másik menüpontot jelölök default-nak, akkor az eredetileg szar megjavul, és elromlik az új.

Ez az első olyan weblap, ahol engedélyeztem a több nyelvet, arra gondolok, hogy esetleg az kavarhat be (legalábbis a korábbi oldalaimnál nem volt /hu az URL-ben. De mindenképp gázos a helyzet...

Az oldal jelenleg egy ideiglenes tárhelyen készül, és elérhető a szathmary.ghost.hu címen.

Ha valakinek van ötlete, azt köszönettel veszem!

Karcsi

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
6 éve 6 hónapja #11579 Írta: kovacshazi
kovacshazi válaszolt a következő témában: Nincs főoldal
Elsőre úgy tűnik, hogy a nyitóoldalad a kiemelt híreket tartalmazná. Vannak kiemelt hírek?

Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhet, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu

Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu

Több
6 éve 6 hónapja - 6 éve 6 hónapja #11580 Írta: szathmary07
szathmary07 válaszolt a következő témában: Nincs főoldal
Igen, erre én is gondoltam. De teszt gyanánt hat cikket hoztam létre, ebből három kiemelt, három pedig nem. Így ezt a problémát elvetettem. Na meg ha bármi más menüpontot választok ki defaultnak, akkor az nem működik tovább. Szóval nem az adott menüponttal van baj, hanem mindig azzal az egyel, ami épp a főoldal lenne. Ja igen: és ha kézzel ügyesen odaírom az url végére, hogy /fooldal, akkor hibátlanul működik az adott menüpont. Azaz a probléma az, hogy az alapértelmezett menüpont a /index.php/hu címre mutat, nem pedig a /index.php/valami címre
Utolsó szerkesztés: 6 éve 6 hónapja szathmary07 által.

Több
6 éve 6 hónapja #11581 Írta: szathmary07
Kikapcsoltam a beépülő modulok közt a nyelvválasztót, és így már működik. Viszont ezek szerint a Joomla beépített nyelvválasztójával van valami bajság?

Több
6 éve 6 hónapja #11582 Írta: kovacshazi
kovacshazi válaszolt a következő témában: Nincs főoldal
Hát én még nem tapasztaltam, hogy a Nyelvváltóval lett volna gond.
1. Amikor az adminfelületen a felső menüben a Menükre mész van olyan menü ami mellett magyar zászló van?
2. Ha igen akkor, még azt próbáld meg, hogy a Beépülők között, a A Rendszer - nyelvszűrőnél a "Alapértelmezett nyelvelőtag eltávolítása" értéket Igen-re állítod.

Segítség Joomla és VirtueMart webáruház készítéséhet, problémák megoldásában
www.webprogramok.hu

Joomladay2013 - Budapest, Hungary
www.joomladay.hu

Több
6 éve 6 hónapja #11583 Írta: szathmary07
Próbáltam a nyelv-szűrő beállításaival játszani, de ha engedélyezve van ez a beépülő, akkor mindegy milyen beállítást használok, az a menüpont, amit alapértelmezettnek választok, meghal.

De lehet, hogy meglesz itt a megoldás.... van összesen öt menüm.

A saját készítésű, a Main Menu, a Main Menu hu, a Main Menu de és a Main Menu gb. Ezeken belül mindegyikben van egy főlap, a saját zászlajával. Gyanús, hogy ez lesz a prücök, hogy ugye minden nyelv a saját menüjéből akarja kikapni az alapértelmezettet?