Facebook megosztásnál nem veszi át a képeket
- matyussandor
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
Kevesebb
Több
7 éve 4 hete #10267
Írta: matyussandor
matyussandor válaszolt a következő témában: Facebook megosztásnál nem veszi át a képeket
Kedves Zotius,
Én nem használok facebook beépülőt, és miután kikapcsolatam a Gzip-et azóta semmi gond nincs vele.
Én nem használok facebook beépülőt, és miután kikapcsolatam a Gzip-et azóta semmi gond nincs vele.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!
- Balázs
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
7 éve 4 hete - 7 éve 4 hete #10269
Írta: Balázs
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Balázs válaszolt a következő témában: Facebook megosztásnál nem veszi át a képeket
Ha van valamilyen megosztási hiba azt a
Open Graph Debugger
kiszokta dobni.
Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).
Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Utolsó szerkesztés: 7 éve 4 hete Balázs által.
- matyussandor
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
7 éve 4 hete #10271
matyussandor válaszolt a következő témában: Facebook megosztásnál nem veszi át a képeket
Igen ott kiírja a facebook. Viszont ezzel kapcsolatban, csak annyi, hogy van olyan része az egyik oldalamnak, ahol egy egészen nagy méretű kép van berakva, és azt dobja hibának a debug, hogy a képnek minimum 200x200-as méretűnek kell lennie, pedig jóval nagyobb, így a logót húzza be.

- Zotius
-
- Nem elérhető
- Joomla ász
-
7 éve 4 hete - 7 éve 4 hete #10276
Írta: Zotius

Ha hasznos volt a hozzászólásom számodra, nyugodtan megnyomhatod lent a „Köszönet” gombot
Zotius válaszolt a következő témában: Facebook megosztásnál nem veszi át a képeket
Egyfolytában ezen a FB hibán rugózok, már mindent kipróbáltam, sikertelenül. Jelenlegi állapotban a "Megosztási hibakereső oldal egy nevetséges hibaüzenetet dob, az alapértelmezettnek beállított kép méretével kapcsolatban, holott a hibásnak jelölt "vuf_fb_200x200.jpg" kép 200×200px méretű, 8.957 byte (!) méretű...Balázs írta: Ha van valamilyen megosztási hiba azt a Open Graph Debugger kiszokta dobni.

Ha hasznos volt a hozzászólásom számodra, nyugodtan megnyomhatod lent a „Köszönet” gombot

Utolsó szerkesztés: 7 éve 4 hete Zotius által. Indoklás: kép cseréje
- matyussandor
-
Témaindító
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
7 éve 4 hete #10278
Erre sajnos nem tudok mit mondani. Nekem is ugyan ez van, bár nem minden oldalon. Viszont annyit tudok még javasolni higy próbálj ki egy másik sablont is.
- Zotius
-
- Nem elérhető
- Joomla ász
-
7 éve 4 hete - 7 éve 4 hete #10279
Írta: Zotius
Zotius válaszolt a következő témában: Facebook megosztásnál nem veszi át a képeket
Hosszas nyomozás után végül rátaláltam a hiba okára. 
Az okozta a problémát, hogy a tárhelyszolgáltatói beállításoknál letiltásra került a könyvtárak közvetlen elérése, és emellett nem volt engedélyezve a *.jpg, *.png fájlok lekérése. Így szegény Facebooknak sem engedte beolvasni az ilyen formában korlátozott elérésű mappában tárolt képeket...
Miután a mappák közvetlen elérésénél becsekkoltam a képek "behúzásának" engedélyezését, a probléma megoldódott.
A sablon hibát eleve kizártam, hiszen mindkét oldal (a korábbi bejegyzésben JÓ-nak, illetve ROSSZ-nak jelölt oldal is) egyaránt a legfrissebb Gantryval üzemel.

Az okozta a problémát, hogy a tárhelyszolgáltatói beállításoknál letiltásra került a könyvtárak közvetlen elérése, és emellett nem volt engedélyezve a *.jpg, *.png fájlok lekérése. Így szegény Facebooknak sem engedte beolvasni az ilyen formában korlátozott elérésű mappában tárolt képeket...
Miután a mappák közvetlen elérésénél becsekkoltam a képek "behúzásának" engedélyezését, a probléma megoldódott.
A sablon hibát eleve kizártam, hiszen mindkét oldal (a korábbi bejegyzésben JÓ-nak, illetve ROSSZ-nak jelölt oldal is) egyaránt a legfrissebb Gantryval üzemel.

Utolsó szerkesztés: 7 éve 4 hete Zotius által.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: matyussandor