Globális konfiguráció sikertelen mentése

Több
12 éve 9 órája #2088 Írta: Isodius
Isodius válaszolt a következő témában: Globális konfiguráció sikertelen mentése
Szia Beny!

Én azóta is kézzel szerkesztgetem közvetlenül a configuration.php fájt, szerencsére ritkán kell rajta állítani. Ezért sem fordítottam több időt a hiba keresésére. Van még két másik oldalam, szinte ugyanazokkal a beállításokkal és kiegészítőkkel, ott mégis minden rendben megy.

A szolgáltatóm a Globál Tárhely , de a szerverek a Tárhely.eu-nál van.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
11 éve 11 hónapja #2089 Írta: Beny
Beny válaszolt a következő témában: Globális konfiguráció sikertelen mentése
Azzal nekem sem lenne különösebb bajom, hogy kézzel kell a configuration.php-t szerkesztgetni, de jelen esetben a jogosultságokat kellene állítgatnom, azt pedig nem ott tárolja, hanem vélhetően az adatbázisban. Ott viszont még nem jöttem rá, hogy pontosan hol keressem a paramétereket, de ha rá is jövök, az már nagy macera lenne folyton ott bogarászni, mert sajnos elég sűrűn kell ezeket állítgatni.

Több
11 éve 11 hónapja #2090 Írta: Beny
Azon gondolkozok, hogy esetleg valamelyik js sérült és megpróbálom azokat újratenni, de nem tudom pontosan melyik felelős a beállítások mentéséért.

Az administrator/components/com_config mappában átnéztem minden fájlt és méretük alapján azok jók. Ennek ellenére előfordulhat, hogy mégis hibás valamelyik fájl?

Több
11 éve 11 hónapja #2091 Írta: Beny
Azt hiszem kezdek rájönni a problémára...

Isodius lenne még egy kérdésem!
Hány felhasználócsoportod van? Jól gondolom, hogy nem kevés? :)

Több
11 éve 11 hónapja #2093 Írta: Isodius
Isodius válaszolt a következő témában: Globális konfiguráció sikertelen mentése
Igen, amelyiknél a globális konfiguráció szerkesztésével probléma van, ott jelenleg 96 felhasználói csoport van. Sajnos a Joomla a jogosultság kezelésben még elég gyengécske, így csak egyre gyarapodó jogosultságokkal tudom megoldani a feladatot. Havonta kb. 4-5 új csoportot kell felvennem, bele sem merek gondolni, mi lesz úgy 2 év múlva, ha nem találnak ki erre valami jobb megoldást.

Már arra is gondoltam, hogy meg kellene próbálkoznom a Drupállal, legalább teszt szintjén, mert azt olvastam, hogy a jogosultságokban sokkal jobb a Joomlánál. Persze hiszem, ha látom, mert sok mindent összeírogatnak.

Több
11 éve 11 hónapja - 11 éve 11 hónapja #2095 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: Globális konfiguráció sikertelen mentése
Joomla jogosultságrendszerének melyik része nem elégséges neked, vagy beszéltük már? Tudom, vannak fekete foltok, de kíváncsiságból :)

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Utolsó szerkesztés: 11 éve 11 hónapja Balázs által.