3 probléma: kezdőoldal cikke nem jelenik meg, nincs mobilnézet, a kódokat nem fordítja

Több
5 éve 9 hónapja #12963 Írta: SNora
Sziasztok!

Összetett problémával állok szemben és evvel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Letöltöttem SJ NEWS 2-es templatet, de bele ütköztem pár problémába.
gazdasagikisokos.com/jm/index.php?option...icle&id=8&Itemid=175
1. Már az elejétől kezdve nem jeleníti meg azon menü pont cikkét, amit alapértelmezetté teszek. S akkor még nem igazán telepítettem semmilyen modult, amikor először észrevettem, hogy gond van. Úgyhogy nem tudom mire kellene gyanakodnom.
2. Bizonyos beállítások kódszerűek, amiket a template beállításokból vettem át. Pl. Get social rész: de sajnos ez nem ikonszerűen jelenik meg hanem a ténylegesen beírt szövegként: [social type="facebook" color="no"
3. S a legfontosabb az Sj news 2-es template tud mobil verziót, de sajnos ez az én gazdasagikisokos.com oldalamon nem működik.
Kérem segítsen valaki, ha tud. Előre is köszönöm. Üdv: Nóra

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
5 éve 9 hónapja - 5 éve 9 hónapja #12966 Írta: Zotius
A három probléma szerintem csak látszólag független egymástól.
Ha a fejlécben látható social blokk ikonjainak kódolása helyreáll, talán a többi probléma is ezzel együtt megoldódik, mert itt szerintem valami lezáratlan elem (tag) okozza a kód szöveges megjelenését.
Megnéztem az oldalad kódját is, és a sablon demó oldalának kódját is. Oldaladnál úgy tűnik, hogy helyenként van anchor kód: (
Code:
<a>...</a>
... és van, ahol nincs. Pl. a szögletes zárójelek közötti url-ek között az első hivatkozásban van anchor, a többinél hiányzik.
Code:
[social type="facebook" color="no"] <a href="https://www.facebook.com/Gazdas%C3%A1gi-Kisokos-918298514978926/?fref=ts"> https://www.facebook.com/Gazdas%C3%A1gi-Kisokos-918298514978926/?fref=ts </a>[/social] [social type="google-plus" color="no"]https://plus.google.com/u/0/discover [/social] [social type="pinterest" color="no"]https://hu.pinterest.com/gazdasagikisokos/?eq=gazdas%C3%A1gi%20kisokos&etslf=1421[/social] [social type="youtube" color="no"]https://www.youtube.com/channel/UC4-KGEFvHpQMkVFh3ZI6l7A/featured[/social]
Először ezt a részt kellene ellenőrizni, s csak utána a többit. Nem világos, hogy ezeket a sablon teszi bele automatikusan, vagy neked kell kézzel megadni. Feltételezem, ez a sablon dolga lenne (?)
A YT keretrendszert egyébként nem ismerem, de lehet, hogy ez a sablon már kissé elavult (2015-ös!). Ahogy itt és itt írják, ennek a 2.1.0 verziója "frissítve" lett a Joomla 3.7.0 verzióhoz.
Igen ám, de a Joomla már a 3.8.2 verziónál tart, és könnyen előfordulhat, hogy ehhez egy még frissebb sablon verzió kellene... Ezt csak a fejlesztőjének oldalán tudnád kinyomozni.
A free sablonod egyébként a fizetős változat feltehetően "lebutított" verziója. Én a helyedben ilyent egyáltalán nem is használnék.
Főként azért nem, mert "gyárilag" beletették a K2 cikk-kezelő rendszert is, aminek a Joomla 3.8.x alatt már nincs sok értelme.

Reszponzív megjelenést és hasonló elrendezést a Gantry 5 keretrendszerrel együtt beszerezhető Hydrogen vagy Helium sablonból is lehetne "varázsolni".

Ha hasznos volt a hozzászólásom számodra, nyugodtan megnyomhatod lent a „Köszönet” gombot :)
Skype: zotius
Utolsó szerkesztés: 5 éve 9 hónapja Zotius által.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: SNora

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
5 éve 9 hónapja - 5 éve 9 hónapja #12967 Írta: Zotius
Továbbá feltűnt, hogy oldalad felső menüjében a felső sorban lévő menüpontok almenüi nem érhetők el, mert mire az egeret fölé vinném, az almenü eltűnik. Az alsó sorban lévő, almenüt tartalmazó menüpontoknál az almenü elemek rendben működnek.
Lehet, hogy a menürendszeredet kellene úgy átszervezni, hogy a menüpontok egy sorban elférjenek.

Fontok használata:
Sablonod demo oldalán sima, talp nélküli (sans-serif) betűtípus üzemel, nálad pedig talpas (serif).
Az nem állapítható meg egyértelműen, hogy ezt a betűtípust szándékosan állítottad erre, vagy a sablon hibája miatt van így.
Tekintettel a reszponzív megjelenés fontosságára (tablet, mobiltelefon), ezeken az eszközökön esetleg nincs minden olyan font telepítve, mint az asztali számítógépeken. Pl. a leggyakoribb Times New Roman, az Arial alakhelyes megjelenést ad tableten is, de ha pl. a Georgia fontot állítod be az oldalhoz, akkor az már mást mutat majd tableten és mobilon.
Ezért a megfelelő megjelenés érdekében a weboldalak vagy a Google-nál elérhető fontokat, vagy a weboldalon telepített (a css-ben a @fontface utasítással definiált) fontokat használják. Az oldal gyorsabb betöltődése érdekében célszerű a webhelyeden lévő fontokat használni.

Ha hasznos volt a hozzászólásom számodra, nyugodtan megnyomhatod lent a „Köszönet” gombot :)
Skype: zotius
Utolsó szerkesztés: 5 éve 9 hónapja Zotius által. Indoklás: Kis javítás

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
5 éve 9 hónapja #12970 Írta: SNora
Köszönöm a gyors választ! A kódok megadásánál a template letöltése mellett található leírást használtam. Ott voltak megadva. De a leírásból úgy vettem ki, hogy jobban járok, azzal, ha most még a kezdetek kezdetén csírájában elfojtom a problémákat és keresek egy másik templatet, Ami frissebb. Köszönöm még egyszer. Szép estét! Nóra

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!