Modul biztonségi mentése

Több
6 éve 2 hónapja #12302 Írta: szathmary07
Modul biztonségi mentése téma létrehozva szathmary07 által
Sziasztok!

Joomla 3.7. Ma több plugin és modul lefrissült automatice. Sajnos az egyik frissítés nagyon nem esett jól, mert az adott modul (Maxximenu) saját css-sel dolgozik, amit én annak idején testre szabtam, és most a frissítés felülírta az általam szerkesztett verziót, így meg bitang rosszul néz ki. Végtelen bölcsességemben nem volt róla biztonsági mentésem... Az ilyen autupdate esetén nem készül esetleg biztonsági mentés az adott modulról, amiből vissza tudnám nyerni a régi css fájlt? És ha esetleg készül, akkor azt hol találom? Nagyon nem lenne kedvem még egyszer nekiállni kipofozni :(

Köszi, Karcsi

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
6 éve 2 hónapja #12303 Írta: csezo
csezo válaszolt a következő témában: Modul biztonségi mentése
Szedjük két részre a kérdésedet.
A második rész: minden normálisabb tárhelyszolgáltató készít automatikus mentéseket naponta. Ebből kellene kiszedegetned a kérdéses .css file-okat, ha hozzáférsz.
Ha nem, akkor gondolkozz el rajta, hogy biztosan jó szolgáltatónál "laksz"-e?

Az első rész, ami a fontosabb: a joomla a szabvány override technikával készült módosításokat NEM írja felül a frissítés. Ha felülírta, akkor nem úgy készült a módosítás, ahogy annak lennie kellene.
A ráadás: minden módosítás után tessék készíteni saját biztonsági mentést is!!

Ha értékesnek találtad a hozzászólást, azt a "KÖSZÖNÖM" gombbal jelezheted.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: szathmary07

Több
6 éve 2 hónapja #12304 Írta: szathmary07
szathmary07 válaszolt a következő témában: Modul biztonségi mentése
Igen, pontosan ez történt: visszaállíttattam a szolgáltatóval. Az egyik oldalnál teljes visszaállítás kellett (azaz a komplett oldalt visszatolták pár nappal), a másik oldalnál pedig szimplán elküldték az adott css-t, visszamásoltam, és már ment is. Tanulság: mielőtt lefrissítem a modult, mentsek egy nagyot :)

Több
6 éve 2 hónapja #12305 Írta: csezo
csezo válaszolt a következő témában: Modul biztonségi mentése
Majdnem...
Nem módosítás előtt, hanem után!
Ugyanis ha megvan az utólsó módosítás utáni állapotod, akkor bármi okból megrogyik az oldal, akkor is van kéznél értelmes idejű mentésed.

Ha értékesnek találtad a hozzászólást, azt a "KÖSZÖNÖM" gombbal jelezheted.