file Online adatbázis létrehozása

  • Ati
  • Ati profilkép Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
2016 máj. 23 16:14 #1 Írta: Ati
Online adatbázis létrehozása téma létrehozva Ati által
Hy.

Egy online adatbázis létrehozásán gondolkodom. Az lenne a lényege, hogy a dolgozóknak minden adatát lehetne rögzíteni. Rákattintasz x dolgozóra és kiadja a az adatait. Szöveges részeket még megoldanám, de pl. az aláírt szerződéseket is szeretném itt tárolni, amik képként vannak.
Ezekhez a fenti dolgoknak a megoldásához létezik-e bármiféle modul, vagy tegyek le róla és a nem szöveges részt tároljam pl. pdf-be amire rákattintva nyílik meg a tartalom? Képnek annyi lenne az előnye, hogy ott szépen egymás után láthatóan jelenne meg.

Köszi

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2016 máj. 23 16:26 #2 Írta: Pappy
Pappy válaszolt a következő témában: Online adatbázis létrehozása
Szia

Én inkább azzal kezdeném, hogy lebeszéllek erről.

okok:

1.: online akarsz céghez köthető adatokat tárolni ami már eleve a szerződések miatt felvethet aggályokat, értsd netes bűnözés / szervereken átfutó adatok stb.
2.: a dolgozók adatainak online tárolása is bőven aggályos, épp a minap néztem át pár törvényt az adatvédelem témájában egy esszé miatt, javaslom neked is, hogy ezt tedd meg, adatvédelem / adatbiztonság miatt is. Avagy keress fel egy kollégát...
A mai világban komoly helyeken az ilyen úgy történik, hogy netről letiltott gépen tárolnak szerződéses/ személyes / személyi adatokat és ha máshol is kell az adat, akkor erre van az ssd.
(excel is pl egész jól használható erre, ha profi vagy táblázatkezelésből)
Ne értsd félre, nem kötözködni akarok, csak másik oldalról is megvilágítom a dolgot.

amúgy el tudom úgy is képzelni ezt online, hogy egy menü-rendszerben gondolkodsz. Cégen belüli pozíciók nevei alatta almenüként csoportosítva a dolgozók nevei mondjuk cikk tipusban. Aztán a cikkekbe mehet a dolgozók adatai. cikkekbe tehetsz "slidert" ahol megjelennek a kívánt képek. Lehet, hogy van rá modul vagy ilyesmi de én nem ismerek.
A weblap tartalma legyen védett, csak regisztrált felhasználók érhetnek el tartalmat, regisztráció tilt.

de mondom én csak ismerkedem a rendszerrel mert tetszik a dolog, érdemi tanácsot mások biztosan tudnak adni.

sok sikert

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

  • Ati
  • Ati profilkép Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
2016 máj. 23 17:15 #3 Írta: Ati
Ati válaszolt a következő témában: Online adatbázis létrehozása
Eleje jogos, erre nem is gondoltam. Ennek akkor utánaolvasok és ha necces, akkor marad a jelenlegi html alapú pendriveon hurcibálós megoldás. Ezt is inkább csak azért gondoltam, ha kell egy dolgozó adata, akkor ne engem keressenek, hogy keressem elő :)

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2016 máj. 24 09:07 #4 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: Online adatbázis létrehozása
Első tippre talán a Fabrik bővítményt javasolnám, Joomlát pedig futtathatod helyi hálón is, ha aggályokat vet fel az online.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!