question-circle Kérdés ELSÓ Kft.

Több
2012 márc. 20 10:08 - 2012 márc. 20 10:48 #1 Írta: tibor16
ELSÓ Kft. téma létrehozva tibor16 által
Volt egy html oldal, amit korábban készítettem, és annak a vélt erényeit megőrízni igyekezvén, átültettem az egészet 2.5.3-as Joomlá motorra.

A weblap címe: ELSÓ Kft.

Nincs benne nagy kunszt, - ez a 2. Joomla weblapom. A sablont az Artisterrel készítettem. Ami nehézséget okozott, hogy meg akartam őrízni a fejlécet, bannert. Mivel az Artisterrel ezt nem könnyű kivitelezni (legalább is nekem) - tekintve, hogy az automata elkészítésre van kitalálva, ezért ilyen felállást , én legalábbis nem találtam. Tehát van banner, csak éppen a menü tetején üldögél. Az a fixa ideám, hogy a keresők azért szeretik, ha egy lapnak van fejléce - vagy tévednék?
A következő Joomla lapom, minden esetre, gantry-val fog készülni.

Az a kis galéria sigplus-szal készült. Ha van olyan, ami nagyjából ezt tudja, és nem szórja tele a lapot a kis nézőképekkel, örömmel venném, ha adtok erre nézve információt. A következő lapnál rengeteg és még annál is több kép lesz - jó lenne a Joomla speckóit kihasználni.

Gondolom, leginkább a gyakorlatlanság okán, van benne hiba, meg jobb megoldás is az egyes részekre.
Megköszönöm, ha megosztjátok az ebbéli gondolataitokat velem.
Előre is köszi...
Utolsó szerkesztés: 2012 márc. 20 10:48 Balázs által. Indoklás: Töröltem a felesleges részeket.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2012 márc. 20 17:37 #2 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: ELSÓ Kft.
Az mindenképp pozitív, ha okos framework-öket használsz Artisteer helyett.

Egy pár gondolat a teljesség igénye nélkül:

1. Mystat jobb ha alsó szekcióban helyezkedik el, ha szükséges - én inkább a Google Analytis-et használnék.
2. A keresőt általában az emberek a jobb felső sarokban keresik (szokták meg) - kevés tartalom esetén nem biztos, hogy szükséges a használata.
3. Oldalainkat xy böngészi modult már egy kicsit idejét múlt, nem szokták már használni.
4. Főoldal az oldal tetején, nem hiszem hogy szükséges.
5. Ékezetes SEF - érdemes bekapcsolni, aktiválás után a menüaliasokat újra ki kell generáltatni.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
A következő felhasználók mondtak köszönetet: tibor16

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2012 márc. 20 18:26 #3 Írta: Zotius
Zotius válaszolt a következő témában: ELSÓ Kft.
Szia! Megnéztem a honlapot, Lenne mit igazítani rajta, de majd belejössz. Balázs felvetéseivel egyetértek. Szerintem egy kicsit túl világos, szemrontó a lap fehér háttere, nagyon elvonja a figyelmet az oldal tartalmáról. Én fordítva színezném az oldalt, az üres részeket színesebbre, a szöveget tartalmazó blokkokat világosabb, fehér hátterűre, bár ez ízlés kérdése...
Első látásra a Kapcsolat cikkben lévő két gombnál zavaró az árnyékolás körül a fehér keret (fehér blokkban nem lenne feltűnő). Küldtem neked e-mailben két képet, aminek átetsző a háttere. Ha kellenek ilyenek, csak szólj, tudok segíteni.
Az Artisteer-ben nem különösebb gond a bannerkép elhelyezése. Honlapomat én is azzal terveztem. Bár sokan leszólják az Artisteert, szerintem egyszerű de nagyszerű. Nyilván komolyabb, összetettebb felépítésű portálokhoz több kell.Ha hasznos volt a hozzászólásom számodra, nyugodtan megnyomhatod lent a „Köszönet” gombot :)
Skype: zotius
Mellékletek:
A következő felhasználók mondtak köszönetet: tibor16

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2012 márc. 20 20:21 #4 Írta: tibor16
tibor16 válaszolt a következő témában: ELSÓ Kft.
szia Balázs
köszi a válaszokat...

Jó hogy említetted a Google Analytis-et - Miután elkészültem reggel, gondoltam kicsit pátyolgatom a lapot, és megnéztem a Google-t. Már 1 éve volt, hogy az ELSÓ-nak készítettem ott fiókot. Miután elég jól szerepelt, persze nem rögtön, de pár hónap múlva, ha valaki beírta valamelyik só nevét, az első oldalon feljött a keresőben a lap, ezért nem nagyon foglalkoztam az utóbbi időben vele.
Most viszont látom, teljesen megváltozott, és belépett ez a Google Analytis, vagy mi a szösz.
Ezek után a Sitemap Generatorral készíteni szerettem volna egy robots.txt-ét. Lehet, hogy fáradt voltam, vagy talán béna, - de nem akart összejönni. Meg aztán láttam is, hogy a Joomlában van is, - gondolom a motor generálja - bár megnézvén, nem vagyok biztos a hasznában...

A kérdésem: miképpen kell ezt a joomlában intézni?
A Sitemap Generatornál van valami beállítás, amit a joomla esetében használni kell? Esetleg mit ajánlasz helyette. Most mintha egyáltalán nem lenne, a lap mappájában lévő, az nem egészen úgy néz ki, mint ami hasznos lehetne... No és amit ajánlasz, azt miképpen kell beállítani? Mert az Index.php-én keresztül intéz mindent...? akkor hogyan?

Másik kérdésem: A Ékezetes SEF - az miaz? :) - és főleg, hol tudom beállítani? Nem lehet, hogy azért nem állította át, mert a magyarítását a 2.5.1 maradt, mivel a 3-as végűt nem találtam?
Szóval, itt is jól jönne a segítség...

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2012 márc. 20 21:01 #5 Írta: tibor16
tibor16 válaszolt a következő témában: ELSÓ Kft.
szia Zotius,
örülök a megkeresésednek, mivel az utóbbi 15 évben kiadványtervezésből éltem, és ez alatt összegyűjtöttem kb 35 ezer betűtípust.. :)

Gondolom, akinek ez a hobbija, nem lepődik meg ezen.
A kérdéses ikonoknál teljesen igazat adok, - volt szándékomban javítani, csak még nem jutottam addig.... Így aztán, némi munkát spórolsz nekem, ezért külön köszönet.
Milyen igaz, hogy nem szabad otthagyni ilyesmit, mert aki ért hozzá, azonnal kiszúrja, hogy az egy slendriánság...

Az Artisteeerrel nekem az a gondom, hogy a css-t, nyílván, hogy a motorja tudja szabályozni, ezer darabra bontja - emiatt elsőre igen csak vakarództam...
Ráadásul, hozzányúlsz valamihez, és abban a pillanatban összedől minden. Ha viszont nem akar az ember nagyon egyedit, vagy azok közé a szabályok közé szorítja magát, akkor utolérhetetlen, hogy rögtön látod, amit csinálsz...
A gantry-t is csak úgy fogom tudni csinálni, hogy a váz elkészülte után, a dreamweaverben, ahol látom is, ami készül, fogom folytatni...

A lap kinézetéről - abban vitatkoznék :)
Tipikusan ez az a lap, ahol minimális információ van, és abból kellett tartalmat készíteni. Ha megnézed, az a kevés, ami megfogható, az ordít, a többi csak hab, csak a "kerítés", a szaporító anyag... Fehér alapnál, az a kevés infó elveszne, nem kapna hangsúlyt... rögtön kiderülne, milyen kevés a lapon a valós információ. Ha megnézed ezt a címet: katt ide , akkor láthatod, nem félek a színektől...
Az más kérdés, valóban - ha neked az, amiről kérdeztem, nem tetszik :)
Különben is, a fehér alapú oldalak, nem az én műfajom - de kinek a pap, kinek a papné... azt elfogadom.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2013 febr. 01 19:53 #6 Írta: Immy
Immy válaszolt a következő témában: ELSÓ Kft.
Menüsor nagyon bejövős lett :)
Viszont a cikkek olvasása nehezen ment. Túlságosan beleolvadnak a háttérbe a betűk.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!