file Az adatbázis konfigurálásánál a tovább gomb után hibaüzenetként: Could not connect to MySQL

Több
2016 júl. 09 23:12 #11 Írta: pisti
Kedves Balázs!

Köszönöm a segítségedben a kitartásodat!
Mindent letöröltem , illetve uninstalláltam.
Újra telepítettem mindent, szerintem ott rontottam el, hogy az "adatbázis konfigurálásánál"
1.a felhasználónév nem a root volt ( most az )
2.a jelszó mezőt üresen kell hagyni, pedig a szöveg : " A hely biztonsága végett kötelező az adatbázisfiók jelszavának használata "
Most már sikerült feltelepítenem a Joomla 3.4.8-at ( a 3.5.1 nem sikerült, az operációs rendszer miatt).
Már minden marha jó, csak a joomla nem magyar nyelvű :(
Hogy tudom megmagyarítani?

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2016 júl. 09 23:33 - 2016 júl. 09 23:34 #12 Írta: Balázs
Igen, csak mivel most a saját gépedről van szó, így aligha kell számítanod arra, hogy egy idegen kihasználja, hogy nincs jelszó. Evvel szemben tárhelyre történő telepítéskor érdemes erős jelszót beállítani.

Alapesetben: Joomla! magyarítása .

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Utolsó szerkesztés: 2016 júl. 09 23:34 Balázs által.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2016 júl. 22 19:13 #13 Írta: Lazarbibi
Sziasztok!
Egyszer már fenn volt a Wamp és a Joomla, működött is rendesen, de túl sok bővítménnyel való kísérletezgetés miatt úgy döntöttem újratelepítem az egészet. Leinstalláltam mindent, de az újratelepítés elakad : "nem lehet kapcsolódni az adatbázishoz" üzenettel. Olvastam a itt a fórumon, hogy ilyenkor csináljak egy adatbázist manuálisan és annak a paramétereit adjam meg a Joomla telepítésekor. Ezt sem tudom megtenni mert nem bírok belépni a My SQL-be, ugyanis jelszót kér, de nem tudom miért, hiszen újra lett a Wamp is telepítve. Elsőre ment minden rendesen, nekem ez kozmikus :-)
Valami ötlet?

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2016 júl. 22 21:27 #14 Írta: Balázs
Eltávolítottad és úgy telepítetted újra?

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2016 júl. 23 14:10 #15 Írta: Lazarbibi
Természetesen, utána a XAMPP-al is próbálkoztam, és ugyanez a helyzet.
Egyelőre a Spy Hunter nevű vírusírtóra gyanakszom, mert fura dolgokat csinál, letörlöm és újra próbálkozom.
Csak azt nem értem elsőre miért sikerült minden.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2016 júl. 23 17:44 #16 Írta: Lazarbibi
Helyzet változatlan, de ha belépek a phpMyadmin-ba a mellékelt jelszavas ablak fogad, ami semmilyen eddig általam megadott jelszót nem fogad el.
Mellékletek:

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2016 júl. 23 20:07 #17 Írta: csezo
Ha nem módosítottál semmit, akkor itt is root a felhasználó, a jelszó üresen marad

Ha értékesnek találtad a hozzászólást, azt a "KÖSZÖNÖM" gombbal jelezheted.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Lazarbibi

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2016 júl. 23 20:28 #18 Írta: Lazarbibi
Köszi, így már bejutottam, csináltam adatbázist meg új felhasználót, és azokkal az adatokkal már feltelepült.

:) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!