Kérdés URL-átírás használata

Több
2012 márc. 12 20:03 #1 Írta: p.zsolt
p.zsolt létrehozta a témát: URL-átírás használata
Sziasztok!

Korábban már kérdeztem a HTTPS-sel kapcsolatban és csak itt kaptam olyan választ, amivel meg tudtam oldani a problémámat.
Most megint egy ilyen gondom lenne:

Ha bekapcsolom az URL-átírás használatát, akkor a Joomla! csak a vállát vonogatja és közli, hogy nincs ilyen oldal (pl.: xxx.xxx.xxx.xxx/bejelentkezes), de ha kikapcsolom, akkor az alábbi oldalt megjeleníti (xxx.xxx.xxx.xxx/index.php/bejelentkezes).

Mivel nálam nem működött a https átirányítás a normál módon, csak azt itt javasolt pluginnal, ezért kérdezem, hogy van-e valamilyen bővítmény arra, hogy az URL-átírást kiváltsa valahogyan.

Több pluginnal is próbálkoztam már, de nem jött össze egyel sem (bár lehet, hogy azok nem is voltak jók)!

Köszönettel

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2012 márc. 12 20:42 #2 Írta: coilevi
coilevi válaszolt a témára: Válasz: URL-átírás használata
Az oldalcím/index.php/akármi és az oldalcím/akármi alak között a .htaccess a különbség alapból, ezért kérdezem, hogy a htaccess.txt-t átnevezted .htaccess-re?

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2012 márc. 13 09:12 #3 Írta: p.zsolt
p.zsolt válaszolt a témára: Válasz: URL-átírás használata
Igen, át van nevezve!

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2012 márc. 13 13:10 #4 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a témára: Válasz: URL-átírás használata
Arra tippelek, hogy a mod_rewrite nincs bekapcsolva a szerveren.

Teszt: docs.joomla.org/How_to_check_if_mod_rewr...abled_on_your_server

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2012 márc. 13 13:50 #5 Írta: p.zsolt
p.zsolt válaszolt a témára: Válasz: URL-átírás használata
Megoldódott a dolog!

A probléma ott volt, hogy az apache-ban jól működött http-n, de https-en nem. A default-ssl-ben engedélyezni kellett, hogy ne csak a localhost-on lehessen belépni és azóta megy!

Köszönöm a hozzászólásokat!

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!