Fontos Admin felület képei nem láthatóak

Több
2016 febr. 29 17:01 - 2016 febr. 29 17:02 #1 Írta: Zotius
Zotius létrehozta a témát: Admin felület képei nem láthatóak
Ilyen hibával még nem találkoztam. Mitől lehet az, hogy az adminisztrációs felületen a különböző képek egyáltalán nem láthatóak, helyettük csak a "hiányzó kép" ikon látható?
Annak ellenére, hogy az <img> tag-ben hivatkozott képfájlok a szükséges helyen léteznek, megvannak, mégsem látszanak például az alábbiak:
  • admin felület Isis sablonjának logója a jobb felső sarokban (pl. /administrator/templates/isis/images/logo.png)
  • Phoca Gallery vezérlőpult nagy ikonjai (pl. /media/com_phocagallery/images/administrator/icon-48-pg-imgs.png")
  • Virtuemart bal oldali menü feletti képe (pl. /administrator/components/com_virtuemart/assets/images/vm_menulogo.png)
  • ... és ami a legérdekesebb: a vizsgálódás miatt feltelepített Mooj ProFiles fájlkezelő bővítmény ikonjai sem látszanak... :ohmy:
A Firefox 'Elem vizsgálata' egérmenüből vizsgálva a html kódot, a képlinkek felett azt írja a vizsgáló, hogy "Nem sikerült betölteni a képet"
Ez valami Joomla beállítás meghibásodásnak, vagy valami (szolgáltatói) szerver hibának lehet az eredménye?

Ha hasznos volt a hozzászólásom számodra, nyugodtan megnyomhatod lent a „Köszönet” gombot :)
Skype: zotius
Utolsó szerkesztés: 2016 febr. 29 17:02 Írta: Zotius.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2016 febr. 29 19:09 #2 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a témára: Admin felület képei nem láthatóak
A teljes cache ürítés + ki/be jelentkezés általában meg szokta oldani a problémát.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2016 márc. 01 18:34 - 2016 márc. 01 20:09 #3 Írta: Zotius
Zotius válaszolt a témára: Admin felület képei nem láthatóak
Jelenleg ennél súlyosabb probléma van. Az admin képek már az admin felületre történő belépéskor sem jelennek meg (belépő képernyő: joomla logo), totális újratelepítés után is. Telepítettem a Gantry 5-öt is, annak a stílus előnézeti (Preset 1, 2, 3, 4) képei sem jelennek meg.
Szerintem itt valami szerver hiba lehet.

Update: Megtaláltam a hiba okát, téma lezárva! :woohoo: :whistle: B)
A hiba leírása: feltűnt, hogy a .htaccess fájl az eredeti joomlá-s fájlmérethez képest jelentősen nagyobb volt. Belenéztem és teljesen szükségtelen sorokkal volt tele, a fájl utolsó sora ez volt:
RewriteRule .*\.(jpg|jpeg|gif|png|bmp)$ - [F,NC]
Nem tudom, ki csinálta ezt, de jókorát kavart az oldallal.
Miután az erdeti joomlás fájlt tettem fel .htaccess fájlként, a hiba megszűnt. :)

Ha hasznos volt a hozzászólásom számodra, nyugodtan megnyomhatod lent a „Köszönet” gombot :)
Skype: zotius
Utolsó szerkesztés: 2016 márc. 01 20:09 Írta: Zotius. Indoklás: Megoldottam! :) Hiba és a megoldás leírása

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!