Megoldva SymLink nem működik 1.5.26 migrálás után

Több
2013 nov. 13 15:47 - 2013 nov. 13 15:48 #1 Írta: Hunnia
Hunnia létrehozta a témát: SymLink nem működik 1.5.26 migrálás után
Sziasztok!
J2.5 alá migrált oldalamon nem működik a SymLink. Magyarán a kiszolgálón szimbolikus címen érhető el a beágyazott tartalom (hang, mozgókép), de J2 alatt a hivatkozások a semmibe vezetnek. A beállításokban nem találtam semmi erre vonatkozót. Joomla-saját .htacess aktív, Follow SymLink nincs deaktiválva.
jCK Editor a szerkesztőm és DivX beágyazási kódot használok. A régebbi beágyazásoknál betöltődik a DivX Web Player böngésző beépülő, de ha új cikket hozok létre a beágyazási kóddal, akkor azt csak forráskód nézetben látom, előnézetben nem. Gondolom a két dolog összefügg, emiatt nem hoztam létre két különböző fórumtémát.
UI.: J1.5 alatt minden rendben volt.

Tud-e valaki megoldást?

Üdv
Tamás
Utolsó szerkesztés: 2013 nov. 13 15:48 Írta: Hunnia.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2013 nov. 13 16:33 #2 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a témára: SymLink nem működik 1.5.26 migrálás után
Alternatívaként használhatsz például Phoca Download-ot: joomlacms.hu/fórum/316-joomla-3-x/1457-h...-joomla-2-x-3-x#3454

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2013 nov. 13 16:45 #3 Írta: Hunnia
Hunnia válaszolt a témára: SymLink nem működik 1.5.26 migrálás után
Az nem alternatíva, mivel a beágyazott tartalom egy lejátszóban jelenik meg ill. jelenne meg. Több mint ezer mozgókép került e módon beágyazásra, nem lehet, hogy verzióváltás miatt nem működik a SymLink Joomlában. Kell, hogy legyen értelme megoldása a dolognak.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2013 nov. 13 17:01 - 2013 nov. 13 17:01 #4 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a témára: SymLink nem működik 1.5.26 migrálás után
Oké. Azt javaslom, hogy írd le pontosan, hogy-hogy ágyaztad be tartalmaidat és megpróbálom ezek után ezt reprezentálni magasabb Joomla! verzió esetében.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Utolsó szerkesztés: 2013 nov. 13 17:01 Írta: Balázs.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2013 nov. 13 17:19 - 2013 nov. 13 17:36 #5 Írta: Hunnia
Hunnia válaszolt a témára: SymLink nem működik 1.5.26 migrálás után
DivX WebPlayer EmbedCode:

SymLink Apache2-ben tiszta. A .htacess-ben lesz a megoldás szerintem, ez változott J1.5 óta, megpróbálom mit okoz, ha kettőskeresztet rakok a +FollowSymLink elé.
Példaoldal: Katt
Utolsó szerkesztés: 2013 nov. 13 17:36 Írta: Hunnia.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2013 nov. 13 18:23 - 2013 nov. 13 18:24 #6 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a témára: SymLink nem működik 1.5.26 migrálás után
Én pl. a JCK-ban csak HTML5 videó/audó beágyazást találtam csak.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Utolsó szerkesztés: 2013 nov. 13 18:24 Írta: Balázs.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2013 nov. 13 18:51 - 2013 nov. 13 18:56 #7 Írta: Hunnia
Hunnia válaszolt a témára: SymLink nem működik 1.5.26 migrálás után
jCK-ban "forráskód nézetre" váltok, és oda írom/másolom be a beágyazási kódot. Visszaváltva normál nézetre régen J1.5 alatt megjelent a beágyazott lejátszó nézete, J2.5 alatt a lejátszó nem látható, de a forráskódban ott van.
Forráskód nézet:

Normál nézet:
Utolsó szerkesztés: 2013 nov. 13 18:56 Írta: Hunnia.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2013 nov. 13 18:55 #8 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a témára: SymLink nem működik 1.5.26 migrálás után
A beágyazási kód iframe alapú?

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2013 nov. 13 19:04 #9 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a témára: SymLink nem működik 1.5.26 migrálás után

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2013 nov. 13 19:16 - 2013 nov. 13 19:30 #10 Írta: Hunnia
Hunnia válaszolt a témára: SymLink nem működik 1.5.26 migrálás után
Admin/SuperUser beállítása: Nincs szűrés. Úgyhogy ez nem zavarhat be.

De találtam valamit: Rendszerinfó - PHP beállítások: Letiltott függvények show_source,system,shell_exec,passthru,exec,phpinfo,shell,symlink
Ezt a php.ini-ből olvassa ki, ami nem Joomla-saját, hanem rendszer-saját konfig-fájl. De ez se zavarhat be gyakorlatilag, mert a migráláskor senki sem állított a szerver beállításán, s közvetlen előtte J1.5 alatt ugyanezzel a php.ini-vel működött a SymLink és az EmbedCode is.
Utolsó szerkesztés: 2013 nov. 13 19:30 Írta: Hunnia.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!