file Community Builder - többnyelvű adattartalom

Több
2012 febr. 23 22:06 #1 Írta: varjú bácsi
Community Builder - többnyelvű adattartalom téma létrehozva varjú bácsi által
Szeretném a segítségeteket kérni! Nem a fő profilom a Joomla! (csupán segítek egy fotóklubnak), így a tudásommal nem dicsekedhetek... Van egy 1.5-ös joomla, ami alatt 1.3-as CB fut (ezt örököltem). A feladat az lenne, hogy az oldalt kellene többnyelvűsíteni (angol, magyar). Minden gond nélkül ment idáig (menük, cikkek, stb), a CB cimkéi is szépen váltanak az angol és magyar között, csak az adattartalmat nem sikerül többnyelvűsítenem.

Nekem az volna logikus, hogy amikor egy tag magyarul belép, akkor a saját dolgait tudja módosítani (pl a bemutatkozását), majd ha angolra vált, akkor ezt angolul is meg tudja adni. Szóval gondolnám, hogy ezt felületen kellene tudni módosítani, de nekem még adminisztrátorként sem működik, pedig a CB Plugin managerében mindkét nyelv publikusan ott figyel. Amit utoljára módosít, mindkét nyelven az jelenik meg. Joom!Fish segítségével fordítgattam az eddigieket, de ott nincs erről semmi és nekem nem is tűnik logikusnak, hogy ott legyen.

A CB alkalmas erre? Vagy upgradelni kellene egy újabb verzióra? Vagy ha nem, tudtok ajánlani valami más nyelvesíthető user kezelőt? Akár a Joomlát is upgradelhetem, mert eddig még nem publikus az oldal, így nincs is nagy adattartalom.

Hálásan köszönöm, ha valaki tud ebben nekem tanáccsal szolgálni!

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2012 febr. 24 11:01 - 2012 febr. 24 11:04 #2 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: Community Builder - többnyelvű adattartalom
Jó a kérdés, bár szerintem olyan lehetőség, hogy több nyelven is megtudja valaki adni az adott adatot nincsen, ráadásul ezt nyelvenként külön megjelenítse.

Maximum azt tudom elképzelni, hogy fix értékek közül lehet választani a regisztrációkor és ezeket az értékeket meg lehetne adni egy adott nyelvi fájlban és ez változna nyelvváltáskor. De, hogy egyedi értékek megadása több nyelven is, szerintem jelenleg erre egyik bővítmény sem képes.

Ami biztos, hogy a Joomla 1.5-nek két hónap múlva lejár a támogatása és ha nincs sok adat/felhasználó, akkor érdemesebb egy 2.5-ös Joomlát kipróbálni egy 1.8-as CB-vel, mivel itt már a többnyelvűséget a Joomla is tudja kezelni megfelelően, így nincs szükség a továbbiakban Joomfishre sem.

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
Utolsó szerkesztés: 2012 febr. 24 11:04 Balázs által.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: varjú bácsi

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!