file Attribútomok

Több
2012 jún. 21 01:10 #1 Írta: tibor16
Attribútomok téma létrehozva tibor16 által
Sziasztok,
Wamp localhostot használok a gépemen. Általában, ha valami új plugint, vagy komponenst próbálgatok, hogy a neten, az éles állományt ne vágjam haza, azt a localhoston próbálom ki, és ha beválik, rakom fel a netre.
Ezért volt már rá példa, hogy a teljes állományt és persze az adatbázist is a localhostról másolom a Netre. A másolás folyamán viszont elvesztik vagy átíródik a fájlok, könyvtárak egy részének az Attribútuma.
Sajnos, nem vágom, hogy a helyes beállítás a könyvtárak, fájlok esetében mi lenne. Ha valaki megtenné, hogy ír erről egy eligazítást. Telepítés, vagy pl az Image könyvtárba képek másolása válik lehetetlenné, a rossz Attribútomok miatt. Gondolom, hogy szintén a rossz beállítások miatt, esetleg támadhatóvá is válhat a weblap...

Köszönöm előre is.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2012 jún. 21 17:49 #2 Írta: Balázs
Balázs válaszolt a következő témában: Válasz: Attribútomok
Az attribútum beállítások általában szerverfüggők. Minden esetben feltételezhetjük, hogy egy jó szerveren kézzel már nem szükséges beállítanunk az attribútumokat a helyes működéshez. (Ez egy biztonsági rés lehet - ha pl. 777-re állítunk egy adott mappát és utána elfelejtjük visszatenni mondjuk 755-re.)

Ha bizalmas információt szeretnél közölni az adminokkal, akkor tedd az üzeneted tartalmát a [ confidential ][ /confidential ] címkék közé (szóközök nélkül).

Joomla! tanácsadás, oktatás, fejlesztés - joomlabs.hu
A következő felhasználók mondtak köszönetet: tibor16

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!