file Joomal kéziköny?

Több
2015 ápr. 15 13:05 #1 Írta: VakEgér
Joomal kéziköny? téma létrehozva VakEgér által
Sziasztok!
Van magyar nyelvű kézikönyv a Joomlahoz?

Sok mindent megtalálok, rájövök, de fontos dolgoknál akadok el, pl nem tudom, hogy kell a fórumot, galériát feltenni, miként kell azokat magyarosítani, feltéve ha van hozzá.

Szóval ezért is lenne jó egy teljes magyar leírás.


Köszönöm, ha segítesz :woohoo:

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!

Több
2015 ápr. 15 13:43 - 2015 ápr. 15 13:50 #2 Írta: Zotius
Zotius válaszolt a következő témában: Joomla kézikönyv?
Mint általában a számítástechnikában, itt is alapnyelv az angol. Így a Joomla dokumentáció is angol nyelven érhető el. Ezért talán nem túl nagy elvárás - úgy általában, hogy aki számítástechnikával, illetve webfejlesztéssel, honlap készítéssel foglalkozik, legalább alapszinten értse az angolt (ha nem is beszéli a nyelvet, de legalább értse az olvasott szöveget).
A fordítás a szorgalmas közösségeknek köszönhető (pl. Transifex). Sok komponensnek van már "magyarítása", azaz elkészültek hozzá a magyar nyelvi fájlok.
Telepítésekről: Az egyes bővítményeknek - komponenseknek (fórum, galéria, stb), beépülőknek (pluginok) - van telepítőjük, ami a fejlesztője oldaláról tölthető le. Jó esetben, ha van hozzá magyar nyelvi fájl, akkor az is elérhető onnan.
A bővítmények tárháza pedig a Joomla Extensions Directory (rövidített nevén JED - magyarul Joomla Bővítmény Tár), ahol mindezek között keresgélhetsz. Ez a webhely is angol nyelvű, tehát semmiképp nem lehet "megúszni" angol nyelvtudás nélkül... :)
Ugyanez a helyzet egyébként a php programozási nyelvvel is. Ha netán arra vetemednél, hogy Te magad írj valamilyen bővítményt php nyelven, akkor a programozási segédletként használható chm súgót is csak angolul érheted el.

Ha hasznos volt a hozzászólásom számodra, nyugodtan megnyomhatod lent a „Köszönet” gombot :)
Skype: zotius
Utolsó szerkesztés: 2015 ápr. 15 13:50 Zotius által.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!